Ένας χρόνος χωρίς τον Μάχο…

Μινώταυρος | 15 Απριλίου 2016, 1:20

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που "έφυγε" από τη ζωή ένας από τους πιο συμπαθείς παράγοντες του Χανιώτικου ποδοσφαίρου, ο Τηλέμαχος Σχοινάς, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος στον Ίκαρο Μουρνιών αλλά μετέπειτα αποτέλεσε έναν εκ των πιο εμβληματικών παραγόντων του Μινωταύρου.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη σημαντική αυτή απώλεια ο γιος του, Μιχάλης Σχοινάς, προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο (14_4ου 2015) “έφυγε” ο Μάχος. Και είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Ή καλύτερα σα να μην έφυγε ποτέ. Η απουσία του είναι το ίδιο έντονη με την παρουσία του. Η ζωή μας, που σε κάποιο βαθμό είχε προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του, μπορεί να άλλαξε. Όμως μέσα μας λειτουργούμε σαν ο πατέρας μας να είναι “εκεί”. Εκεί στο σπίτι του δίπλα στο δικό μας. Και ακόμα από συνήθεια, όταν πάμε νομίζουμε πως θα μας περιμένει εκεί. Τόσο έντονη είναι η “παρουσία”- απουσία του στην ζωή μας. Και πως να μην είναι, όταν με την συμπεριφορά του, το ήθος του, τον τρόπο ζωής του, με την αγάπη και το ενδιαφέρον του, όχι μόνο για την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους και φίλους, μα για όλους τους συνανθρώπους αλλά και για την ίδια την ζωή μας άφησε τεράστια εφόδια με το παράδειγμά του για το πώς να βλέπουμε και εμείς την ζωή. Δεν ήταν άνθρωπος που του άρεσε να συμβουλεύει. Συμβούλευε με τον τρόπο ζωής του. Πολλά θα μπορούσα να γράψω για τον πατέρα μας. Όμως θα περιοριστώ να αναφερθώ μόνο στις κουβέντες αγάπης, εκτίμησης και συμπάθειας που ακούμε σε κάθε ευκαιρία από συγγενείς, φίλους και γνωστούς για εκείνον. Κουβέντες που καταλαβαίνεις ότι πράγματι τις πιστεύουν και δεν τις λένε για τους “τύπους”. Τελειώνοντας οφείλω να του πω ένα ευχαριστώ. Όπως ευχαριστώ έχω πει πολλές φορές στην μητέρα μας Διαμάντω (το γένος Φραγκάκη) που έφυγε πολύ πιο πριν. Ένα ευχαριστώ που λόγω νοοτροπίας λίγες φορές το λέμε όταν πρέπει (όσο ζούνε) στους γονείς μας. Ένα ευχαριστώ για το παράδειγμα και το όνομα που μας άφησαν.

 

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden
Digenakis