Έναρξη προετοιμασίας για την Εθνική Ανδρών

Μπάσκετ 4 Νοεμβρίου 2022, 12:58

Η Εθνική Ανδρών θα ξεκινήσει τις προπονήσεις τη Δευτέρα (07/11) στο ΟΑΚΑ, με το βλέμμα στις αναμετρήσεις με τη Λετονία στο Ηράκλειο και το Βέλγιο εκτός έδρας.

KTEO Κρήτης

Για τον όμιλο Ι των προκριματικών του FIBA World Cup 2023, η Εθνική Ελλάδος θα υποδεχθεί στο Ηράκλειο τη Λετονία (11/11, 19.00) και θα ταξιδέψει στην πόλη Μονς για να αντιμετωπίσει το Βέλγιο (14/11, 21.30).

Να σημειωθεί ότι έχουν κληθεί δύο παίκτες κρητικής καταγωγής, οι Χρήστος Σαλούστρος και Δημήτρης  Κακλαμανάκης, οι οποίοι πλαισιώνουν την 14αδα των διεθνών που έχει επιλεχθεί.

Για την έναρξη της προετοιμασίας, υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Μανωλόπουλου, έχουν κληθεί οι εξής 14 παίκτες: Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραΐτης , Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης και Ομηρος Νετζήπογλου.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου από την ΕΟΚ:

Την ερχόμενη Δευτέρα (7/11) θα αρχίσει από το ΟΑΚΑ η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών για τους δύο αγώνες τους «παράθυρου» του Νοεμβρίου. Για τον όμιλο Ι των προκριματικών του FIBA World Cup 2023, στον οποίο η Εθνική έχει μέχρι τώρα ρεκόρ 4-2, θα υποδεχθεί στο Ηράκλειο τη Λετονία (11/11, 19.00) και θα ταξιδέψει στην πόλη Μονς για να αντιμετωπίσει το Βέλγιο (14/11, 21.30).

Για την έναρξη της προετοιμασίας έχουν κληθεί οι Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος , Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραϊτης,  Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης , Γιώργος Τσαλμπούρης και Ομηρος Νετζήπογλου.

Οι προπονήσεις από την Δευτέρα θα διεξάγονται υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Μανωλόπουλου και των συνεργατών του Σάββα Καμπερίδη, Στέφανου Τριαντάφυλλου και Μάριου Μπατή.

Για τη σταδιακή προσθήκη στην Εθνική, μελών που έχουν συμμετοχή σε ομάδες της Ευρωλίγκας θα υπάρχει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα της Εθνικής περιλαμβάνει προπονήσεις στο ΟΑΚΑ μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11) οπότε και θα ακολουθήσει η αναχώρηση για το Ηράκλειο.

Το Σάββατο 12/11 η Εθνική θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αναχωρήσει για το Βέλγιο την Κυριακή (13/11), από όπου και θα επιστρέψει την Τρίτη (15/11).

Rabona ad