«Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε»

Τεχνική Κολύμβηση | 6 Αυγούστου 2016, 12:32

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει θερμά τους συντελεστές για την εκπλήρωση των φετινών στόχων του Τμήματος εκδίδει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Τεχνικής Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε», σημειώνεται στο μήνυμα του Συλλόγου, που να σημειωθεί ότι διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην επιτυχημένη λειτουργία του Τμήματος.

Η ανακοίνωση από τον Σύλλογο έχει ως εξής:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε…

Μία ακόμα δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε για τους αθλητές της Τεχνικής Κολύμβησης, όπου οι προπονήσεις, η πίεση του χρόνου για αθλητισμό μεταξύ των μαθημάτων, και η ανεξάντλητη υπομονή των γονέων να κάνουν τα δρομολόγια στο κολυμβητήριο καθημερινότητα, στέφθηκαν για άλλη μια φορά με απόλυτη επιτυχία. Μια επιτυχία με πολλούς συντελεστές και πρώτο από όλους τον προπονητή, ο οποίος έχει κερδίσει την αναγνώριση και τον απόλυτο σεβασμό από το σύνολο των συναδέλφων του και ανθρώπων του αθλήματος πανελλαδικά κ. Ηλία Καλαμαρίδη. Φυσικά συντελεστής της προσπάθειας είναι η αθλήτρια των επιτυχιών και προπονήτρια κ. Κατερίνα Καλαμαρίδη. Επίσης αμέριστη είναι και η συμπαράσταση πάντα της εφόρου κ. Παρασκευής Δουβίτσα.

Σε ένα άθλημα όπως η Τεχνική κολύμβηση τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και αξιοκρατικά, αφού ο μοναδικός αντίπαλος είναι ο χρόνος και συνήθως ο προηγούμενος χρόνος του ίδιου του αθλητή. Η Χανιώτικη αποστολή που απαρτίζεται κυρίως από πολύ νέα παιδιά επέστρεψε έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση πανελλαδικά επιτυγχάνοντας να συλλέξει 42 μετάλλια (12 χρυσά, 17 ασημένια, και 13 χάλκινα), όπως και να καταρρίψει δύο πανελλήνια ρεκόρ. Το επίπεδο των αθλητών επιβεβαιώνεται στους γενικότερα πολύ καλούς χρόνους που κατέγραψαν και προδιαγράφουν μία λαμπρή πορεία τα επόμενα χρόνια, παρά τις αντιξοότητες των συνθηκών προπόνησης.

Η Τεχνική κολύμβηση στα Χανιά έχει σπουδαίο παρελθόν για αυτό άλλωστε και η δυναμική του τμήματος είναι ζηλευτή και για τους καλοπροαίρετους λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση. Η προνοητικότητα των πρωτεργατών του τμήματος αποδεικνύεται με το ότι σήμερα σχεδόν τριάντα χρόνια μετά η Ελληνική και Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία έχουν θέσει το άθλημα στις προτεραιότητες τους για τα επόμενα χρόνια. Η συνεχής αύξηση των σωματείων που για την φετινή χρονιά σε επίπεδο πανελληνίου πρωταθλήματος έφτασαν τα 38,αλλά και το ότι οι αθλητές που συμμετείχαν άγγιξαν τους 500, επιβεβαιώνουν προοπτική ανάπτυξης του αθλήματος και το πραγματικό ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως συνήθως αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που είναι και μετρήσιμα. Είναι και οι συμπεριφορές της ομάδας, των οποίων το πρόσταγμα δίνει πάντα ο κ. Καλαμαρίδης και έχει να κάνει με το μάζεμα των σκουπιδιών από την εξέδρα, με την αποδυνάμωση εγωιστικών συμπεριφορών, με την επικράτηση της ευγενούς άμιλλας και τέλος της ομαδικής συμπεριφοράς, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιτυχιών, θέτοντας τις βάσεις για το ήθος της αθλητικής και κατ’ επέκταση της κοινωνικής συμπεριφοράς.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους προπονητές, την έφορο και τα παιδιά μας που μας κάνουν συνεχώς περήφανους.

Εκ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων της Τεχνικής Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων».

karta antonis garden

Rabona ad