«Εμπιστευόμαστε την ανάπτυξη των παιδιών σε πτυχιούχους»

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 18 Σεπτεμβρίου 2020, 21:44

Με αφορμή την έναρξη της νέας (σχολικής και αγωνιστικής) σεζόν η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χανίων εύχεται και συμβουλεύει.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την Ένωση εστιάζεται στους ανειδίκευτους personal trainers και προπονητές που ασκούν το επάγγελμα στα Χανιά. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής – επαγγελματικής – αγωνιστικής σεζόν, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χανίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας, για την σωστή επιλογή του πτυχιούχου και ειδικά καταρτισμένου Γυμναστή. Προτρέπουμε όλους όσους επιθυμούν να γυμναστούν, πρώτα απ’ όλα, να ενημερωθούν για τις σπουδές και την εξειδίκευση του ανθρώπου που θα εμπιστευτούν, είτε αφορά ατομική άσκηση, γυμναστήριο, προπονηση αθλημάτων, κτλ.

Ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας, έχει προμηθεύσει τα μέλη του με διακριτικά (καρφίτσα πέτου και κορδόνι σφυρίχτρας) ώστε εύκολα μπορεί να διαβεβαιωθεί η κτήση Πανεπιστημιακού Τίτλου Σπουδών.

Δυστυχώς ανειδίκευτοι “personal trainers” και “προπονητές” ασκούν και στην πόλη των Χανίων παράτυπα και ανεξέλεγκτα το επάγγελμα, έχοντας, εμπειρικές γνώσεις ή έχοντας ολοκληρώσει σεμινάρια (ωριαία – εβδομαδιαία – μηνιαία) που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχα των 4ετών σπουδών που προσφέρουν οι Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, διότι η σωματική άσκηση, με εποπτεία ανειδίκευτων και εμπειρικών, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα. Παράλληλα, εμπιστευόμαστε την ανάπτυξη των παιδιών σε πτυχιούχους, οι οποίοι έχουν γνώσεις παιδαγωγικής και ψυχολογίας. Δεν ξεχνάμε: η άσκηση που εποπτεύεται από ειδικούς, αποτελεί μέσο προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας!»

karta antonis garden