Εκτός “χάρτη” το χανιώτικο μπάσκετ!

Μπάσκετ 13 Σεπτεμβρίου 2016, 2:49

Έτσι λοιπόν ξαφνικά, "ετσιθελικά" για πολλούς, το χανιώτικο μπάσκετ έπρεπε να εξαφανιστεί (τουλάχιστον για μία χρονιά) από τον ....χάρτη!

Τη στιγμή που οι παλμοί αύξαναν ρυθμούς, τη στιγμή που αναζωπυρώνονταν το ενδιαφέρον για το άθλημα στα Χανια (το ‘βλεπες στον κόσμο που διψούσε για μπάσκετ), στα ποδοσφαιρικά Χανιά (το τονίζουμε), θεωρήθηκε σωστό από κάποιους να βγάλουν την πρίζα και να σταματήσει ό,τι καλό πήγε να δημιουργηθεί…

Γιατί μπορεί η ομάδα του Κύδωνα να έπαιξε πέρυσι στη Γ’ Εθνική και να υποβιβάστηκε, ωστόσο αυτή η άνοδος αλλά και η κάθοδος αποτελούσαν ένα κίνητρο ώστε να προκύψουν καλύτερες σκέψεις, πιο βελτιωμένα πλάνα και σαφώς πιο σώφρονες κινήσεις που θα έδιναν τη δυνατότητα στον Κύδωνα να επιστρέψει σε Εθνικές κατηγορίες, πιο δυνατός. Εξάλλου, ο Κύδωνας είχε 11 ολόκληρα χρόνια να δει Εθνική κατηγορία, οπότε ένας υποβιβασμός, με προοπτική επιστροφής, δεν μπορούσε να αποτελέσει και την απόλυτη αποτυχία! Να είμαστε και ρεαλιστές δηλαδή… Αντίθετα θα ήταν η αφετηρία μιας νέας, δυναμικής επιστροφής!

Και από πίσω; Ταλέντα, υποδομές που βλέποντας το μικρό -έστω- βήμα της ανδρικής ομάδας προς τα πάνω, θα είχαν το κίνητρο να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο, από αυτό που έπαιζαν τα παιδιά που προηγήθηκαν και που έβλεπαν ακόμα και τη Γ’ Εθνική με το “κιάλι”…

Στο βωμό του εγωισμού -καταρχάς- και εν συνεχεία άλλων αιτιών που είναι γνωστές σε όλους (είμαστε μικρή κοινωνία και δύσκολα κρύβονται ενέργειες και προθέσεις), καταπνίγονται οράματα, προσδοκίες, επιθυμίες, φιλοδοξίες… Το χανιώτικο μπάσκετ παραμένει “φυλακισμένο” και… κλειδαμπαρωμένο σε μια βαθιά αποθήκη… Θέλετε το καλό του μπάσκετ; Αποδείξτε το… Όχι μόνο “λεζάντες” και “φανφάρες” για λαϊκή κατανάλωση, αποτυπωμένες σε πολύχρωμες αφίσες, λες και προσπαθούμε να “προμοτάρουμε” ένα κοινό προϊόν.

Και οι πράξεις λένε το εξής:

Ηράκλειο: Πιθανότατα δύο ομάδες στην Α1, άλλη μία στη Β’, άλλη μία στη Γ’ και πάμπολλες στην ΕΚΑΣΚ

Ρέθυμνο: Μια ομάδα στην Α1 και μία στην ΕΚΑΣΚ (που θα έπρεπε να είναι στη Γ’).

Λασίθι: Τίμια και συνετά με ομάδα στην ΕΚΑΣΚ και αρκετή δουλειά τα τελευταία χρόνια, στις υποδομές.

Τα Χανιά; Πού…; Πουθενά… Όπως και όταν φιλοξενούνταν διεθνή τουρνουά μικρών Εθνικών ομάδων στην Κρήτη και εμείς κρατούσαμε… ομπρέλλα!

Υπομονή λοιπόν… Ας βλέπουμε τους άλλους να προοδεύουν… Ποιος ξέρει… Μετά τη βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο…

zgas

Rabona ad