Εκκίνηση για “Μάχη της Κρήτης” και “Κνώσεια”

Στίβος | 8 Μαΐου 2021, 13:12

Σε δύο μέτωπα στρέφεται το ενδιαφέρον όσον αφορά τον στίβο στην Κρήτη, με αγώνες σε Χανιά και Ηράκλειο.

KTEO Κρήτης

Από το πρωί έχει δοθεί η εκκίνηση στα “Κνώσεια” στο Ηράκλειο, ενώ το απόγευμα ανοίγει η αυλαία στους διασυλλογικούς αγώνες “Μάχη της Κρήτης” στα Χανιά με το αγώνα της σφυροβολίας. Οι αγώνες “Μάχη της Κρήτης” είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

“ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανώτες την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Α.Ο. Κύδωνα Χανίων, τον Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλο και με την υποστήριξη του Ε.Α.Κ. Χανίων.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και αποτελούν αγώνες επιλογής των αθλητών – αθλητριών για το σύνολο των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων, που αποτελούν πρόκριση για τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τα οποία στη συνέχεια αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2021.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Χανίων “Ελενα Βενιζέλου” και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μόνο το αγώνισμα της σφυροβολίας.

Σύμφωνα με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών» και είναι γεννημένοι – ες το 2008 και οι μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες.

Οι αθλητές–τριες θα δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων 60΄ πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, παρουσιάζοντας απαραίτητα το δελτίο τους και την κάρτα υγείας αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων στίβου, οι αθλητές – τριες θα παρουσιάζουν απαραίτητα:

Άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Andigen Test, Rat) του κορωνοϊού SARS-Cov-2 ή Μοριακό έλεγχο (ΡΤ-PCR) 24-48 ώρες πριν την ημέρα αγώνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Σαββάτου:
Ε.Α.Κ. ΧΑΝΙΩΝ «ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
ΩΡΑ 17.00 ΣΦΥΡΑ Ανδρών (7.260γρ)
(2003 & Μεγαλύτεροι)
Κ18 Ανδρών (5κ) (2004 – 2006)
Γυναικών (4κ) (2004 & Μεγαλύτερες)
18.30 Κ18 Γυναικών (3κ) (2004 – 2008)
Κ20 Ανδρών (6κ) (2002 – 2004)

“ΚΝΩΣΕΙΑ” – ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

Στο Ηράκλειο ξεκινούν το απόγευμα τα “34α Κνώσεια”, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και το Διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτου Κ16. Στο Παγκρήτιο Στάδιο θα γίνουν τα αγωνίσματα δρόμων και αλμάτων και στο ανακαινισμένο ΕΑΚ Ελευθερίας οι ρίψεις.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης σε συνεργασία με την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου (ΑΑΗ), τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδος & Μαζικής Αθλήσεως Ηρακλείου και το ΕΑΚ Ηρακλείου.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το Διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων για αθλητές ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Οι αγώνες διεξάγονται με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΣΕΓΑΣ που έχουν εγκριθεί από την ΓΓΑ.

Παρούσα είναι και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που είχε σειρά συναντήσεων στο Ηράκλειο (υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης) με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλειου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, αλλά και με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά.

34α ΚΝΩΣΕΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

manolikakis
Synagogi

Rabona ad