Ο ΟΦΗ σημείωσε την παρθενική του νίκη στην τελική φάση του 36ο Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων καθώς επικράτησε με 78-60 του Πιερικού – Αρχέλαου, στο ΔΑΚ Άργους Ορεστικού.
Αναλυτικά όσα είπαν μετά το τέλος του αγώνα η προπονήτρια (Έφη Ζερβάκη) και η παίκτρια του ΟΦΗ (Αναστασία Χαλαμπαλάκη), αλλά και οι δηλώσεις από την πλευρά του Πιερικού…
Έφη Ζερβάκη (προπονήτρια ΟΦΗ): «Να πω συγχαρητήρια στον Πιερικό που είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα το έδειξε και χθες παρόλο που έχασε με κάποια διαφορά από τον ΠΑΟΚ.
Ποιοτικά ήταν πάρα πολύ καλή δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το σκορ, όποιος είδε το παιχνίδι ήταν μία ομάδα που δεν φοβήθηκε και πίεσε τον ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό.
Δίνω συγχαρητήρια σε αυτούς του προπονητές που παίρνουν αυτά τα ρίσκα και στα κορίτσια που μπορούν να τα στηρίξουνε.
Βλέπουμε πως η ηλικία και το άθλημα είναι τέτοιο που δεν μπορείς να προδικάσεις καταστάσεις, ότι πήγες καλά χθες δεν σημαίνει ότι θα κάνεις το ίδιο και σήμερα.
Αντιστράφηκαν οι ρόλοι σήμερα ο Πιερικός ήταν καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, εμείς χάσαμε εύκολα καλάθια όμως είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που καταφέραμε και δείξαμε και ένα άλλο στοιχείο ότι είμαστε και δυνατές στην ψυχή είχαμε υπομονή και σιγά – σιγά στρώσαμε την άμυνα σταματήσαμε να δεχόμαστε τρίποντα, πήγαμε καλυτέρα στην επίθεση και πήραμε τελικά το παιχνίδι.
Μαθηματικά αύριο θα κριθούν όλα μένει ένα παιχνίδι ακόμα για τον όμιλο μας. Ότι και να γίνει εμείς αύριο αν θέλουμε να έχουμε συνέχεια πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι είναι κρίμα για τις επαρχιακές ομάδες το σύστημα να είναι τέτοιο που να αποκλειόμαστε και να μην έχουμε τουλάχιστον παιχνίδια κατάταξης που να μπορούμε να παίξουμε κάποια παιχνίδια μεταξύ μας ακόμα.
Εμείς κάναμε ένα τεράστιο ταξίδι για να έρθουμε ως εδώ τα παιχνίδια αυτά για εμάς είναι πολύτιμα. Δίνουν πολλά για να παίζουμε σε τουρνουά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για να αποκτούν τα παιδιά εικόνες και θα θέλαμε να το ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι και να ξαναβάλουν τους αγώνες κατάταξης.»
Αναστασία Χαλαμπαλάκη (αθλήτρια ΟΦΗ): «Το παλέψαμε ο Πιερικός είχε προβάδισμα στην αρχή αλλά δείξαμε πόσο δυνατές είμαστε και το γυρίσαμε. Η νίκη έχει άλλη γλύκα το θέλαμε πολύ.»
Στέλιος Χατζηιωάννου (προπονητής Πιερικού): «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά το παιχνίδι αλλά ο ρυθμός δεν μας ευνόησε πήγε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές και δεν αντέξαμε και δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοση μας.
Όταν έρχεσαι σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα τα νεκρά σημεία θα τα πληρώσεις αλλά δείξαμε κατά διαστήματα τι μπάσκετ μπορούμε να παίξουμε. Το ζητούμενο για εμάς είναι αυτό το μπάσκετ να μπορούμε να το υπηρετήσουμε για μεγαλύτερη διάρκεια.
Από το σημερινό ματς κρατάμε ότι δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε, είδαμε και τις αδυναμίες μας. Από παιχνίδι σε παιχνίδι μόνο θεωρητικές παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά είναι το ζητούμενο για εμάς να φανούμε πνευματικά δυνατοί να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι γιατί από αυτό το τουρνουά μόνο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε.»
Παπαδοπούλου Ελευθερία (αθλήτρια Πιερικού): «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα. Κρατάμε ότι δείξαμε πως παίζουμε το παιχνίδι αλλά έπρεπε να έχουμε περισσότερες αντοχές, έπρεπε να ανταποκριθούμε στην πίεση και να βάλουμε την ίδια στην αντίπαλο κάτι το οποίο δεν κάναμε.»







