Δύο ταχυτήτων τα αθλητικά έργα στην Κρήτη!

Υγρός στίβος 30 Ιουλίου 2021, 12:48

Δύο ταχυτήτων φαίνεται ν’ αποδεικνύεται πως είναι τα έργα που αποφασίζονται και εκτελούνται στην Κρήτη και ειδικότερα σε Χανιά και Ηράκλειο. Στα Χανιά πάνε με ρυθμούς χελώνας και ουσιαστικά δείχνουν ανύπαρκτα, στο Ηράκλειο προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς!

Αυτό προκύπτει επί του πρακτέου το τελευταίο διάστημα, με τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να φαίνεται πως είναι καταλυτικής σημασίας προκειμένου το Ηράκλειο ν’ αναπτύσσεται αθλητικά και άρα και οικονομικά, ενώ τα Χανιά παρότι έχουν δοθεί από το ίδιο πολιτικό στέλεχος πολλές υποσχέσεις, παραμένουν πολλά βήματα πίσω.

Ετσι, αυτό που καταγράφεται αυτή τη στιγμή είναι το κολυμβητήριο των Ολυμπιονικών, των πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου, το κολυμβητήριο που έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές πολύ υψηλού επίπεδου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο τόπος του υγρού στίβου, κάτι που στοιχειοθετείται βάσει παράδοσης και γεγονότων να βρίσκεται σε μια άθλια κατάσταση, έχοντας αφεθεί ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο στο έλεος του Θεού χωρίς κανείς να δίνει σημασία και κυρίως ούτε να δείχνει πως ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει κι από την άλλη να παρατηρείται ραγδαία πρόοδος, οργασμός διαβουλεύσεων και προετοιμασιών για το έδαφος που θα υπάρξει από ‘δω και στο εξής στο Ηράκλειο!

Ο κ. Αυγενάκης όταν μιλούσε στα ΜΜΕ για τη συνάντησή του με τα στελέχη του ΟΑΚ.

Προφανώς αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ευχάριστο να γίνονται έργα στο Ηράκλειο, άλλωστε το νησί είναι αυτό που αναπτύσσεται και σίγουρα μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί ότι εξαγγέλλονται, έγιναν, γίνονται ή θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα στο Ηράκλειο. Εδώ όμως τα πράγματα έχουν να κάνουν με το ότι η αντιμετώπιση η οποία υπάρχει απέναντι στα Χανιά είναι τελείως διαφορετική… Γιατί άλλωστε ενώ στο Ηράκλειο καταγράφεται αυτή η μεγάλη διάθεση για έργα, στα Χανιά παρατηρείται αυτή η αδιαφορία; Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού; Είναι θέμα πολιτικό; Μήπως δεν πιέζουν οι φορείς που πρέπει από τα Χανιά; Τι γίνεται τελικά κι έχει αυτή την τραγική εικόνα το κολυμβητήριο χωρίς κανείς να δίνει σημασία!

Μην ξεχνάμε, όμως, πως εκτός του κολυμβητηρίου Χανίων, στις… υποσχέσεις έχει μείνει και το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι! Εξάλλου, μετά τις διαβουλεύσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο στη δεύτερη επίσκεψη του κ. Αυγενάκη, τότε που ο υφυπουργός είχε πει ότι η Πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση ν’ αποπερατώσει τα έργα για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, αλλά και επιπλέον είχε δεσμευτεί και για την κατασκευή αθλητικού κέντρου, από τότε δεν έχει γίνει το απολύτως τίποτα! Αντίθετα, ο κ. Αυγενάκης δείχνει ιδιαίτερα θετικός -στο ίδιο χρονικό διάστημα- να βοηθήσει για ν’ αλλάξει η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο, τόπος στον οποίο εκλέγεται.

Το νέο κολυμβητήριο που εξαγγέλθηκε από τον κ. Αυγενάκη στο Λίντο.

Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση όπως αποδεικνύεται τους τελευταίους μήνες, με τους γονείς των παιδιών, την κοινωνία της πόλης των Χανίων να είναι η τελική χαμένη από αυτή την αδιαφορία της Πολιτείας, του υφυπουργού, της ΓΓΑ, των πολιτικών στα Χανιά; Οποιος και όποιοι κι αν έχουν την ευθύνη οφείλουν ν’ αναλάβουν δράσεις και να πάρουν τα Χανιά αυτό που αξίζουν και τους έχουν υποσχεθεί ότι θα λάβουν!

JoyMachine

Rabona ad