Δύο Χανιώτες, μία Ηρακλειώτισσα στην αποστολή για Φουκουόκα

Κολύμβηση | 21 Μαΐου 2023, 10:13

Δύο Χανιώτες και μία Ηρακλειώτισσα περιλαμβάνονται στην αποστολή της ελληνικής ομάδας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθεί στην Φουκουόκα τον Ιούλιο.

KTEO Κρήτης

Η κολυμβητική ομοσπονδία γνωστοποίησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους οποίους περιλαμβάνονται οι Απόστολος Παπαστάμος, Αννα Ντουντουνάκη και Αρτεμις Βασιλάκη. Ειδικότερα για την Βασιλάκη, αθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου, θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε τέτοια διοργάνωση.

Αναλυτικά η αποστολή:

AΝΔΡΕΣ

Χρήστου Απόστολος, Ολυμπιακός
Γκολομέεβ Κρίστιαν, Παναθηναϊκός
Βαζαίος Ανδρέας, Ο.Φ.Ν.Ι.
Σίσκος Απόστολος, Άρης Θεσσαλονίκης
Μάρκος Δημήτριος, ΝΟ Καλαμακίου
Παπαστάμος Απόστολος, Ολυμπιακός
Μελαδίνης Οδυσσέας, ΠΑΟΚ
Ασπούγαλης Αρκάδιος-Γεώργιος, Ηρακλής
Μπίλας Στέργιος-Μάριος, Ολυμπιακός

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ντουντουνάκη Αννα, Παναθηναϊκός
Δράκου Θεοδώρα, Παναθηναϊκός
Δρασίδου Μαρία-Θάλεια, ΑΟΠΦ
Δαμασιώτη Γεωργία, Ωκεανός
Βασιλάκη Άρτεμις, Τρίτων Ηρακλείου
Κοντογεώργου Ελένη, Ολυμπιακός

Ο έφορος κολύμβησης της ΚΟΕ και αρχηγός αποστολής στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Νίκος Ξυλούρης δήλωσε: «Η ΚΟΕ συνεχίζοντας την πολιτική της να στέλνει μεγάλες αριθμητικά αποστολές στις διεθνείς διοργανώσεις, αποφάσισε και φέτος να συμμετέχει με 15 κολυμβητές και κολυμβήτριες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης 2023. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να βλέπουμε την άνοδο της ελληνικής κολύμβησης και είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουμε με 6 κολυμβήτριες, κάτι το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την άνοδο των Ελληνίδων κολυμβητριών μας. Θέλω να ευχηθώ καλή προετοιμασία στους αθλητές μας και τους προπονητές τους για το υπόλοιπο της προετοιμασίας τους μέχρι το παγκόσμιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες στην κορυφαία αυτή διοργάνωση».

Synagogi

Rabona ad