Δύναμη ψυχής ο Φαραντάκης, που τερμάτισε με διπλό κάταγμα…

Ποδηλασία | 14 Οκτωβρίου 2016, 0:48

Υπάρχουν στιγμές  που το μεγαλείο ενός αθλητή δεν καθορίζεται από τα μετάλλια, αλλά από την δύναμη ψυχής.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Στέλιος Φαραντάκη, ο οποίος παρά το διπλό κάταγμα που υπέστη κατάφερε να τερματίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, κερδίζοντας μεγάλη αναγνώριση.

Ο άτυχος Χανιώτης ποδηλάτης 4 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό (της διαδρομής των 166χλμ.) στον αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα, κι ενώ ήταν στους 20-30 πρώτους προσπαθώντας να κρατήσει την καλύτερη δυνατή θέση που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει τη καλύτερη δυνατή θέση στον τερματισμό, είχε μια πρόσκρουση στη βάση των κιγκλιδωμάτων. Η πρόσκρουση ήταν πολύ δυνατή (με ταχύτητα 55 χλμ) με αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής να υποστεί διπλό κάταγμα μετακαρπίου.

Παρά τους αφόρητους πόνους όμως, ο Φαραντάκης με υπερπροσπάθεια, κατάφερε να τερματίσει και να καταλάβει τελικά την 109η θέση μεταξύ 188 αθλητών, από τους οποίους τερμάτισαν οι 149!

Ο 21χρονος αθλητής, ο οποίος αναμένεται να υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση, στο πλέον υπερσύγχρονο ορθοπεδικό κέντρο της Ντόχα, το οποίο συνεργάζεται με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας δήλωσε: «Ήταν μια μπαριέρα πιο έξω από τις προηγούμενες, 4 χλμ. πριν τον τερματισμό. Εκεί χτύπησα το χέρι μου και έπαθα διπλό κάταγμα. Παρά τον πόνο συνέχισα τον αγώνα, διότι ήθελα να τερματίσω έστω και με το ένα χέρι. Αύριο το πρωί θα χειρουργηθώ εδώ στο Κατάρ και θα επιστρέψω την Κυριακή στην Ελλάδα».

Λίγο αργότερα μάλιστα δεν δίστασε να αναρτήσει στο προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης την ακτινογραφία που δείχνει το διπλό κάταγμα. 

aktinografia farandos

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad