Δρυγιαννάκης: Το νέο lock down είναι δυσάρεστο

Γ' Εθνική 25 Νοε 2020, 21:09

Για την πορεία του Ρεθυμνιακού μέχρι τη διακοπή, για το πως περνούν το διάστημα της καραντίνας, αλλά και για την επόμενη ημέρα της Ρεθυμνιώτικης ομάδας μίλησε ο γυμναστής των "δελφινιών" Ανδρέας Δρυγιαννάκης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο 28χρονος γυμναστής ξεκίνησε την καταγραφή των “πεπραγμένων” από την 27η Ιουλίου, μέχρι και τον τελευταίο επίσημο αγώνα που έδωσαν πριν το νέο lock down στην Σούδα, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το προπονητικό επιτελείο κατά την διάρκεια που διανύουμε και δεν περιλαμβάνει εκγύμναση σε ομαδικό επίπεδο.

Ο Δρυγιαννάκης παραχώρησε συνέντευξη στη Facebook σελίδα του Ρεθυμνιακού. Αναλυτικά όσα είπε από την οπτική και τη σκοπιά του γυμναστή:

«Η πορεία της ομάδας μέχρι και πριν την διακοπή ήταν πολύ θετική. Ο Ρεθυμνιακός από την έναρξη της προετοιμασίας ως και τώρα λειτουργούσε σε επαγγελματικά πρότυπα και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην διοίκηση, όσο και στους παίκτες που παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες συμπεριφέρθηκαν σαν επαγγελματίες.

Σίγουρα υπήρχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης και δυστυχώς την χρονική περίοδο που βρήκαμε τον ιδανικό ρυθμό ήρθε η νέα διακοπή. Το νέο lock down είναι σίγουρα κάτι δυσάρεστο και θα έχει μία αρνητική επίδραση τόσο στην φυσική κατάσταση των παικτών, όσο και στην ψυχολογία τους.

Παρόλα αυτά όλοι οι παίκτες έχουν πάρει ατομικά προγράμματα προπόνησης και εμείς σαν τεχνικό τιμ προσπαθούμε να έχουμε μια συχνή επαφή μαζί τους, διατηρώντας έτσι το ομαδικό πνεύμα που μας συνδέει. Όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Από άποψη φυσιολογίας δεν μπορούν να είναι έτοιμοι σε 10 ημέρες ή δύο εβδομάδες. Απαιτείται μια νέα “μίνι προετοιμασία” για να δημιουργηθούν ξανά οι απαραίτητες προσαρμογές πρώτα για την ασφάλεια των παιδιών προς ελαχιστοποίηση τραυματισμών και στην συνέχεια για την απόδοση τους.

Οπότε θα παίξει σημαντικό ρόλο η ατομική τους προπόνηση σε αυτή την διακοπή, για να επανέλθουν στις ομαδικές προπονήσεις σε καλή φυσική κατάσταση. Εύχομαι η περιπέτεια που βιώνουμε με τον covid-19 να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, με τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που έχουν προτείνει οι ειδικοί τα οποία και θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, υπομονή και θετική σκέψη.»

Estrella
Auto KCS
agrosimvouli-300x250

Rabona ad