Δωρεά ειδικής μπάλας σε μαθητή με πρόβλημα όρασης από την Ακαδ. Ν. Κυδωνίας

ΕΠΣΧ 22 Ιανουαρίου 2023, 23:11

Μια μπάλα η οποία είναι ειδική για άτομα με προβλήματα όρασης παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας, Σπύρο Αποστολάκη και προορίζεται σε μαθητή γυμνασίου από τα Χανιά.

Oinolatris

Συγκεκριμένα η Ακαδημία ως υποστηρικτής του προγράμματος “A Ball For All” παρέδωσε τη μπάλα σε στελέχη της ομάδας φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, τα οποία με τη σειρά τους θα τη χαρίσουν στον εν λόγω μαθητή.

Η Ακαδημία είναι αυτή που κάνει γνωστό το γεγονός, σημειώνοντας τα εξής:

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ!!!

Μια διαφορετική μπάλα, μαζί με αθλητικό υλικό, παρέδωσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας Σπύρος Αποστολάκης το πρωί της Πέμπτης, στην ομάδα φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Β’/θμιας εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

H συγκεκριμένη μπάλα είναι ειδική για άτομα με προβλήματα όρασης και παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας, έπειτα από την ενημέρωση που είχε, ότι σε γυμνάσιο του νομού φοιτά μαθητής που την έχει ανάγκη!!!

Η Ακαδημία Νέας Κυδωνιάς ως επίσημη σχόλη ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στα Χανιά από το 2021 είναι υποστηρικτής του Προγράμματος “A Ball For All”.

Ιδρυτής του προγράμματος είναι ο Ηλίας Μάστορας και η προσπάθεια του είναι να βοηθήσει παιδιά με προβλήματα όρασης σε όλο τον κόσμο, να αθληθούν και να ενταχτούν πιο ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

• Η δωρεάν διανομή σε τυφλά παιδιά και νέους ανά τον κόσμο.

• Η δωρεάν διανομή σε γενικά και ειδικά σχολεία για την υλοποίηση δράσεων ενσωμάτωσης παιδιών με προβλήματα όρασης.

• Η Υλοποίηση του εγκεκριμένου από το υπουργείο παιδείας εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενσυναίσθηση και ένταξη.

• Η ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα.

Μέσα από αυτό, δίνονται δωρεάν ειδικές μπάλες καθώς και υποστηρικτικό υλικό, τόσο σε παιδιά όσο και σε σχολεία, για να μπορούν να βοηθηθούν ώστε να αθληθούν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά!!!

Ο κ. Αποστολάκης εκτός από την ειδική μπάλα, παρέδωσε στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του συγκεκριμένου Σχολείου και επιπλέον αθλητικό υλικό, για τις ανάγκες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο.

Στην συγκεκριμένη επίσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο της Ακαδημίας, να συζητήσει τόσο με τον προϊστάμενο της Β’/θμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Αμπελά, όσο και με τον υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Τάσο Μαραγκουδάκη και τα μέλη Στέφανο Λυραντωνάκη & Χριστιάνα Ζαχαριουδάκη για το πώς θα μπορούσαν οι σύλλογοι, μέσα από το πρόγραμμα της Β΄/θμιας και της ομάδας Φυσικής Αγωγής “Γνωρίζω τα αθλήματα στο χώρο τους” να συμμετέχουν, να στηρίζουν και να αλληλεπιδρούν με τις σχολικές μονάδες και στην τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται.

Estrella
Digital Print Shop
Ζakroshoes
Crepe Factory Chania
Crepaland Greece

Rabona ad