Δώνης: Μου αρέσει η φιλοσοφία του ΟΦΗ

ΟΦΗ | 17 Δεκεμβρίου 2019, 19:34

Έπλεξε το εγκώμιο του ΟΦΗ ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, μιλώντας για μία ομάδα με συγκεκριμένη φιλοσοφία που προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο ενθυμούμενος και την ήττα του 1ου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το τμήμα των δηλώσεων του τεχνικού των “πρασίνων” για τον ΟΦΗ στην κάμερα της Nova ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο Ηράκλειο…

Για το αν βλέπει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ως ρεβάνς της εντός έδρας ήττας στον 1ο γύρο: «Από τη δική μας πλευρά πρέπει να κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε στη διαδικασία του πρωταθλήματος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πάντα η διαδικασία είναι ίδια. Όποιος και αν είναι μπροστά ο αντίπαλος, υπάρχει η ίδια ανάλυση και το ίδιο σκεπτικό που ακολουθούμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Δεν αλλάζει κάτι και γι΄αυτό δεν βλέπουμε ποτέ τα παιχνίδια ως μια ρεβάνς. Κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία και το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Το κίνητρο πολλές φορές μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με το όνομα του αντιπάλου. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία μου αρέσει.

Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να “χτίσει” τις επιθέσεις της, είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα στο τρανζίσιον, γιατί είναι γρήγορη ομάδα και οι μεσοεπιθετικοί τους έχουν καλή ποιότητα και είναι επικίνδυνη ομάδα όταν χάσεις τη μπάλα.

Και το είδαμε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο το πληρώσαμε και μας έκανε και μεγάλη ζημιά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που είναι φανερό, είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα της. Αν δούμε γενικώς την ανάλυση του ΟΦΗ, είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει εκτός έδρας μόνο εμάς.

Άρα ξέρουμε από πριν ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, γιατί έχει ιδιαιτερότητες αυτό το γήπεδο κι εμείς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε καλά σε όλα τα επίπεδα. Και στην τακτική μας και στην ψυχολογία και στη συγκέντρωση μας, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, προκειμένου να διατηρηθούμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.»

Για το αν ήταν μάθημα η ήττα από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ: «Πολλές φορές γίνονται παιχνίδια τα οποία μας διδάσκουν πράγματα και από τα οποία μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Όμως στην πορεία του χρόνου, αυτό που έχεις ζήσει μια φορά, δεν σημαίνει ότι δεν θα το ξαναζήσεις.

Γιατί αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Πολλές φορές επαναλαμβάνονται πράγματα. Άλλες φορές έχεις καταφέρει να τα δουλέψεις καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, άλλες όχι, όμως είναι πάντα ένα ερωτηματικό, γιατί όλα εξαρτώνται περισσότερο από την απόδοση των ποδοσφαιριστών στα κομμάτια που προανέφερα, αλλά και από τη βοήθεια που μπορούν να έχουν από τον προπονητή τους.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad