Διοργανώθηκαν και φέτος τα Ράπιντ ΟΑΧ-ΚΥΔΩΝ 2017

Σκάκι | 7 Δεκεμβρίου 2017, 0:03

Όπως κάθε έτος, έτσι και φέτος, τους τελευταίους μήνες όπου δεν υπάρχει μεγάλη αγωνιστική κίνηση, διοργανώνονται τα Ράπιντ της ΕΣΣΚ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή της.

Φέτος, ΟΑΧ και Κύδων συνδιοργάνωσαν από κοινού το 3ο Ράπιντ της ΕΣΣΚ, με το βάρος να πέφτει κυρίως στον ΟΑΧ, καθώς πρόσφερε το χώρο του εντευκτηρίου και τη διαιτησία. Το τουρνουά ήταν ένα ελβετικό 7άρι με χρόνο 10΄ συν 5΄΄ σε κάθε κίνηση.

Νικητής ήταν πανάξια και αναμενόμενα ο Βαγγέλης Πατρελάκης (ΣΑΧ) με 7 στις 7 νίκες. Ο 13χρονος Βαγγέλης τους τελευταίους μήνες κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και στα τουρνουά κανονικού χρόνου και φαίνεται ότι παίζει πια υψηλού επιπέδου σκάκι. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Κώτσογλου (Ατσαλένιο) και τρίτος ο Μιχάλης Χριστοδουλάκης (ΟΑΧ) και ο Γιάννης Βουλγαράκης (ΟΑΧ) και οι τρεις με 5/7 βαθμούς. Ο Μιχάλης ήταν και πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 ετών. Στην ίδια κατηγορία δεύτερος ήταν ο Αθανάσιος Μαυρίδης (ΟΑΧ) με 4/7 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση με 3/7 β. μοιράστηκαν ο Γιάννης Αλειφέρης (ΟΑΧ), ο Μανώλης Μαυρίδης (ΟΑΧ) και ο Παντελής Γκόγκας (ΟΑΧ). Στην κατηγορία γυναικών η Εριέττα Καλιοντζάκη (ΟΑΧ) επικράτησε με 4 βαθμούς, ενώ η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (ΚΥΔΩΝ) την ακολούθησε με 3,5/7. Τρίτη με 3 β. η Κατερίνα Αλειφέρη (ΟΑΧ) που πήρε και το κύπελλο της κατηγορίας κάτω των 12 ετών. Στην ίδια κατηγορία το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Μαριλένα Γιότσα (ΚΥΔΩΝ), ενώ η Άντρια Φαντρίδη (ΟΑΧ) πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών.

Διαιτητές ήταν ο Γιώργος Μυλωνάκης και ο Νίκος Σγουρός, ενώ τις απονομές έκανε ο ταμίας της ΕΣΣΚ Πάνος Αλειφέρης.

 

JoyMachine

Rabona ad