Δήμος Χανίων: Στην τελική ευθεία το ποδηλατοδρόμιο

Ποδηλασία | 12 Φεβρουαρίου 2021, 13:48

Μετά τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τις δηλώσεις που υπήρξαν από τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη ακολουθεί και σχετικό δελτίο Τύπου όπου γίνεται αναφορά ότι το ποδηλατοδρόμιο βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Δήμος Χανίων περικλείει στο εν λόγω κείμενο τα όσα έγιναν στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 το έργο θα βρίσκεται στην φάση της δημοπράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις προθέσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού, προκύπτει ένα ακόμη κανάλι για να υπάρξει η χρηματοδότηση και το έργο να λάβει σάρκα και οστά…

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου από τον Δήμο Χανίων

Την πορεία των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί από τη δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων, με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, παρουσίασε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο Δημαρχείο Χανίων, χθες Τρίτη 09/02/2021.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων, έθεσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης κατασκευής του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, που όπως τόνισε “πρόκειται, δυστυχώς, για μια υπόθεση που και αυτή, για πάρα πολλά χρόνια, έχει μείνει στάσιμη”.

Αναφορικά με την πορεία των ενεργειών από τον Δήμο Χανίων, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: “Ενημερώσαμε τον υπουργό ότι οι μελέτες το τελευταίο διάστημα έχουν ουσιαστικά ξεμπλοκάρει και θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα που θα μας φέρει τον Σεπτέμβριο του 2021, στην φάση της δημοπράτησης και ουσιαστικά, της ολοκλήρωσης αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Το έργο αυτό  θα αποτελέσει μετά την ολοκλήρωση του, το δεύτερο ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων της χώρας και ως εκ τούτου ένα αθλητικό, αλλά και ένα αναπτυξιακό, εργαλείο για τον τόπο μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που στο χρονοδιάγραμμα που παρουσιάσαμε στον Υπουργό, ανταποκρίθηκε θετικά και εξέφρασε το ενδιαφέρον και την επιθυμία του Υπουργείου να συμβάλει στην χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου”.

Από την μεριά του  ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να συνδράμει στην ολοκλήρωση των εργασιών και τόνισε: “Όσον αφορά στο Ποδηλατοδρόμιο, συμφωνώ και χαίρομαι πάρα πολύ με την προσέγγιση της δημοτικής αρχής, για τον τρόπο και την συμμετοχή που μπορεί να έχει το Ποδηλατοδρόμιο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Συμφωνούμε με τον Δήμαρχο ότι, ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα ώστε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να τονώσουμε τον τουρισμό μας, επενδύοντας στον αθλητικό τουρισμό. Σε αυτό το πνεύμα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός των άλλων, ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Στέλιος Μιχαηλάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίες του Δήμου.

karta antonis garden