Δηλώσεις Μπαξεβάνου και Δρακόπουλου για την έναρξη του πρωταθλήματος

Χανιά | 28 Οκτωβρίου 2016, 18:31

Μετά την πρεμιέρα στο Κύπελλο ακολουθεί αυτή στο πρωτάθλημα για τις δύο χανιώτικες ομάδες, ΑΟΧ και Κισσαμικό, με τους προπονητές Σπύρο Μπαξεβάνο και Αντώνη Δρακόπουλο να παραχωρούν δηλώσεις.

Οι δύο προπονητές μιλούν στην ιστοσελίδα a-sports λέγοντας τα εξής σημαντικά.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος: «Έπρεπε να ξεκινήσουμε εδώ και καιρό. Επιτέλους ξεκινάμε! Να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, με ιστορικές ομάδες, το οποίο θα έχει ιδιαιτερότητες. Αυτό το λέω γιατί αργήσαμε πολύ να αρχίσουμε και αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει όλες τις ομάδες, κάποιες θετικά κάποιες αρνητικά. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις εμβόλιμες αγωνιστικές που αναγκαστικά θα υπάρξουν. Εμείς, πάντως, είμαστε μία ομάδα που έχει μικρό ρόστερ, αλλά μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Έχουμε 20-22 ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν όποτε τους ζητηθεί, επομένως μπορούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα μας. Είχαμε το ματς στις Σέρρες για το Κύπελλο τώρα. Κάποια παιδιά έμειναν έξω γιατί χρειαζόταν να πάρουμε και δύο μικρούς και αυτοί οι παίκτες μπορεί να παίξουν με τον ΟΦΗ. Σημασία ότι έχουμε επιλογές και πιστεύουμε στο υλικό. Για τον Κισσαμικό, πολύ σημαντικό πέρυσι ήταν το ξεκίνημα. Πήραμε αυτοπεποίθηση με τα αποτελέσματα. Φέτος έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά πιστεύουμε στους παίκτες. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος είναι μία ομάδα που θα χτυπά όλα τα παιχνίδια, θα βλέπει κάθε αντίπαλο στα μάτια εντός κι εκτός έδρας. Πιστεύουμε να κρατήσουμε το ίδιο αγωνιστικό στυλ και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αυτό ήταν το μειονέκτημά μας πέρυσι».

Και ο Αντώνης Δρακόπουλος: «Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή. Από εκεί και πέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η νέα διοίκηση έχει κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις. Γνωρίζουμε τη δυναμική του ρόστερ, έχουν γίνει σωστές και ουσιαστικές προσπάθειες τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό σκέλος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα μαχόμαστε σε όλα τα ματς».

Για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν: «Δεν έχει αρχίσει ακόμη για να πεις ότι υπάρχει μία εικόνα. Από τα ρόστερ, τις μεταγραφές και τα φιλικά που δώσαμε υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων, όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, ο Απόλλων, η Λαμία, τα Τρίκαλα, που έχουν δυνατό ρόστερ και φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι εκπλήξεις, δηλαδή κάποια ομάδα με καλές προδιαγραφές να αποτύχει και μία άλλη, όπως για παράδειγμα η Σπάρτη, να αναρριχηθεί ψηλότερα».

Estrella
/psiloritischania