Διευκρινίσεις και …παραίτηση Κικής Πολάκη

Ποδόσφαιρο Γυναικών | 31 Μαΐου 2016, 16:47

Προσωπική ανακοίνωση εξέδωσε η Υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος του Α.Ο.Χανιά, Κική Πολάκη που εξηγεί τι συνέβη παραμονές του αγώνα του ΑΟΧ με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο που είχε ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό των "μπλε".

Μάλιστα, η Κική Πολάκη δηλώνει ότι παραιτείται της θέσης της και ότι παραμένει μέλος του ερασιτέχνη, προσφέροντας στις Ακαδημίες.

kiki polaki

Η ανακοίνωση της Κικής Πολάκη αναφέρει:

Μετά την εμπλοκή μου, ως συνοδός της αποστολής και εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Α.Ο.ΧΑΝΙΑ, στην περιπέτεια της συμμετοχής της ομάδας στο Final four του κυπέλλου γυναικών, όπως αυτή εξελίχθηκε και κατέληξε και ύστερα από δημόσιες παρεμβάσεις των παικτριών, θεωρώ υποχρέωση μου, να διευκρινίσω τα παρακάτω ως αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.ΧΑΝΙΑ και υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος που εκπροσώπησα επάξια.

Αγωνιστική περίοδος 2015 – 2016.

Έναρξη προετοιμασίας 18 Αυγούστου με προπονητή τον κ. Κυριάκο Γρηγοράκη, προπονητικό κέντρο Μοναχή Ελιά στο 11×11 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Πλήρης κάλυψη τεχνικού υλικού, ύστερα από αίτημα του κ. Γρηγοράκη.

Κάλυψη ρουχισμού στις παίκτριες (ρούχα προπόνησης, polo αποστολής κ.α είδη)

Πρώτη αγωνιστική 11/ 10, με τον Εργοτέλη εκτός.

Έδρα για την ομάδα στις Μουρνιές, γήπεδο Μινωταύρου, όταν η έδρα μας είχε ομάδες τοπικού κι ύστερα απο συνεργασία με την ΕΠΣ η ομάδα μας, έπρεπε να μεταβεί σε άλλο γήπεδο, όπως Καθιανά, πλήρεις οργανωμένες εγκαταστάσεις.

Η ομάδα πραγματοποίησε συσκέψεις, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Σαμαριά για θέματα τεχνικής.

Η διοίκηση ήταν συνεπής στις πληρωμές 6 παικτριών και εξασφάλισε σε 2 παίκτριες και διαμονή σε ξενοδοχείο με έξοδα της ομάδας και διατροφή από χορηγούς της ομάδας.

Έως και τον Ιανουάριο 2016 η διοίκηση εξασφάλισε τους μισθούς του προπονητή και των παικτριών.

Στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στο παιχνίδι ΑΟΧ – ΑΡΗΣ, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά η παίκτρια Βεατρίκη Σαρρή με πλήρη ρήξη χιαστού, η διοίκηση εξέφρασε αμέριστο ενδιαφέρον προς την παίκτρια και την οικογένειά της, έπραξε τα δέοντα προς την ΕΠΣΧ και ΕΠΟ για να της δοθεί οικονομική στήριξη από το ταμεία αρωγής.

Ο Γαλανόλευκος Φάρος με δική του και μόνο πρωτοβουλία, διοργάνωσε τουρνουά ποδοσφαίρου, ενημερώθηκε η διοίκηση και τα έσοδα αυτού εδόθησαν στην παίκτριά μας Βεατρίκη Σαρρή.

Στον τραυματισμό της Μάιρας Θωμαδάκη και της Σουζάνας Ζντράκοβιτς, η διοίκηση έπραξε όπως και της Σαρρή. Επειδή πρέπει να είμαστε πάντα δίκαιοι και προς όλες τις κατευθύνσεις, θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε το αυτονόητο.

Η ομάδα είχε καλή πορεία στο πρωτάθλημα με το εξαίρετο έργο του κ. Γρηγοράκη και για πρώτη φορά στην ιστορία της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Χανιά προκρίθηκε στο Final Four του κυπέλλου Ελλάδος, τιμή για την ομάδα και για τα Χανιά!!

Οι παίκτριες με την πρόκριση τους στο Final four τίμησαν και δόξασαν τον ΑΟΧ!!

Στη συνέχεια και λόγω οικονομικών δυσχερειών η διοίκηση παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στους μισθούς για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο και Απρίλιο, ωστόσο η διοίκηση ποτέ δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες.

Βασικές παίκτριες το Μάρτιο, δυστυχώς αποχώρησαν από το ρόστερ της ομάδας, χωρίς ιδιαίτερη ενημέρωση προς τον προπονητή, όπως επίσης εγκατέλειψαν και άλλες με υποχρεώσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το ρόστερ της ομάδας, προς απογοήτευση του προπονητή και της διοίκησης, είχε μειωθεί αρκετά και φθάνουμε στην εβδομάδα πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου.

Στις προπονήσεις 13-16 παίκτριες και ο προπονητής καλείται να παράσχει τις υπηρεσίες του στην ΠΑΕ ΑΟΧ.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη ποτέ όμως δεν ανάγκασε να παραδώσει την γυναικεία ομάδα, όπως αυτό σημειώθηκε.

Η διοίκηση δεν πίεσε τον προπονητή για τον αριθμό των παικτριών που θα ακολουθούσαν στην αποστολή, εφόσον δεν κατέβαιναν στις προπονήσεις και δεν γινόταν να συμπληρωθεί 18άδα, τα προβλήματα συνεχίζονται όταν μας ανακοινώνεται πως η ομάδα θα ταξιδέψει χωρίς τον προπονητή της για τον ημιτελικό κυπέλλου και χωρίς 6 βασικές παίκτριες εκ των οποίων οι τέσσερις με δική τους πρωτοβουλία και οι δύο τιμωρημένες.

Η αποστολή αναχωρεί στις 19/5 με 11 παίκτριες, η 11η απο τις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη, με υπεύθυνη αποστολής την κα Πολάκη.

Στη Χαλκίδα η αποστολή έφθασε την 12η μεσημεριανή και εντός μισής ώρας και ο υπηρεσιακός προπονητής κ. Δημήτρης Ελευθεριάδης, σε συνάντησή του με την 11άδα σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Negroponte resort (αξίζει να σημειωθεί η άριστη και άψογη οργάνωση της Ομοσπονδίας και της ΕΠΣ Χαλκίδας) με την παρουσία μου, οι παίκτριες εκδήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για την αναμέτρηση τους με τον ΠΑΟΚ, άγχος και έντονοι προβληματισμοί, οι οποίοι συνεχίστηκαν και στο γήπεδο, ύστερα από την αργοπορημένη άφιξη μας.

Στα αποδυτήρια που οδηγήθηκαν οι παίκτριες, η σύγχυση και το άγχος δεν ελειψαν παρά τις συμβουλές του προπονητή, του κ. Νικόλαου Μπρούντζου προέδρου της ΕΠΟ, του κ. Προύσαλη προέδρου του ΠΑΟΚ και της δικής μου συνεχούς παρέμβασης, εξήλθα από τον χώρο των αποδυτηρίων με σκοπό την τηλεφωνική ενημέρωση του προέδρου κ. Φυντικάκη, οι παίκτριες στις 18:40 εξέρχονται από τα αποδυτήρια και βαδίζουν προς τον αγωνιστικό χώρο και προς έκπληξη όλων δηλώνουν αποχή.

Στο σημείο αυτό επικράτησε για αρκετή ώρα κυριολεκτικά το χάος.

Το γεγονός αυτό αιφνιδίασε απολύτως κι εμένα που ουδέποτε φαντάστηκα ότι οι παίκτριες θα προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση.

Η πράξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας ως συνέπεια και δυστυχώς όλο αυτό που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο, οι παίκτριες με την ασυλλόγιστη απόφασή τους το κατέστρεψαν.

Είναι πραγματικά κρίμα που με την πρωτοφανή αυτή αντίδραση οι παίκτριες αδικούν όχι μόνο την ομάδα αλλά και τον εαυτό τους και τις χρόνιες προσπάθειες τους.

Εκφράζω την απέραντη λύπη μου και ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη από τους φιλάθλους  της πόλης και τους χιλιάδες πιστούς οπαδούς του ΑΟΧ αλλά και από τον κ. Νίκο Ταμπακόπουλο μοναδικό χορηγό της ομάδας που δεν κατάφερα να αποτρέψω αυτό το θλιβερό συμβάν.

Κανένας λόγος και καμία δικαιολογία δεν αρκούν για να νομιμοποιήσουν αυτή την καταδικαστέα ενέργεια.

Μετά από όλο αυτό, θεωρώ υποχρέωσή μου να παραιτηθώ από υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος. Δηλώνω ωστόσο πως θα παραμείνω ως Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και θα ασχοληθώ με το τμήμα των Ακαδημιών. 

Μετά τιμής,
Πολάκη Κυριακή.

Estrella

Rabona ad