Διεθνής συνάντηση άρσης βαρών για Χανιώτες και Ισπανούς στον Κλαδισό

Σπορ 9 Σεπτεμβρίου 2023, 12:49

Τόπος διεθνούς αναμέτρησης ανάμεσα σε Χανιώτες και Ισπανούς αρσιβαρίστες εξελίχθηκε την Παρασκευή το απόγευμα το κλειστό του Κλαδισού.

KTEO Κρήτης

Πρόκειται για αγώνα street weightlifting που διοργανώθηκε εξ ανάγκης σε κλειστό χώρο και όχι στον ανοικτό των Αγ. Αποστόλων όπως ήταν προγραμματισμένο, κάτι που αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας, υγρασία) που επικρατούσαν στα Χανιά.

Ο αγώνας με την ισπανική ομάδα που είναι η Αθλέτικο Κάντια έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους συλλόγους από τα Χανιά, έχοντας τη δυνατότητα και οι μεν και οι δε να τους απολαύσουν. Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες οι Χανιώτες θ’ ανταποδώσουν και με τη σειρά τους θα ταξιδέψουν στη Βαλένθια.

Ειδικότερα, η διοργάνωση διεξήχθη από τον Κύδωνα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων.

«Αυτοί οι αγώνες είναι ένα μεγάλο ερέθισμα για μας γιατί οι περισσότεροι από τους αθλητές μας έχουν τη δυνατότητα ν’ αγωνιστούν έξω από την Ισπανία. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει υπερηφάνεια, αλλά και το ότι καταφέραμε να έχουμε αυτή τη συνεργασία με τους συλλόγους από την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά», τόνισε μιλώντας στο athlitiko ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, που παράλληλα είναι και πρόεδρος στην ομοσπονδία άρσης βαρών της Βαλένθια, Χοσέ Ιβάνιεθ. «Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ καλό», είπε. «Ξεχώρισα μία αθλήτρια που είναι πολύ νέα και έχει διεθνείς επιτυχίες, την Στρατουδάκη… Ελπίζω αυτή η φιλία και η συνεργασία που αναπτύξαμε να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στα Χανιά και το απολαμβάνουμε», είπε ο Ιβάνιεθ που μίλησε για τον Γιάννη Γέροντα, ως τον άνθρωπο που συνέβαλε για την άφιξη της ισπανικής αποστολής στα Χανιά. Ως γνωστόν, ο κ. Γέροντας είναι κοντά στην άρση βαρών, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος στο ΔΣ της ελληνικής ομοσπονδίας.

Ο Χοσέ Ιβάνιεθ με τον Γιάννη Γέροντα, που όπως είπαν, τους συνδέει μία φιλία σχεδόν 40 ετών.

«Προσπαθούμε να δώσουμε ένα ερέθισμα στην ελληνική άρση βαρών, μπας και ξαναβρούμε το δρόμο των επιτυχιών», σημείωσε με νόημα ο κ. Γέροντας, λέγοντας για τους αγώνες πως «τα παιδιά τους απόλαυσαν και επίσης αυτή τη φιλία που έχουμε αναπτύξει γιατί τις επόμενες ημέρες θα πάνε και τα δικά μας παιδιά στην Ισπανία φιλοξενούμενα από την ομοσπονδία της Βαλένθια. Οι αγώνες αυτοί μας δίνουν την δυνατότητα να βελτιωθούμε, αλλά και ν’ αναπτυχθεί μία δυνατή φιλία μεταξύ των αθλητών».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, στη διεθνή συνάντηση, η ελληνική ομάδα επικράτησε στους άνδρες, στις γυναίκες και στη συνολική βαθμολογία. Καλύτερες αθλήτριες κατά σειρά αναδείχτηκαν οι Μαρία Στρατουδάκη, Χριστίνα Καστρινάκη και Μαρτίνα Γκραμάχο, ενώ στους άνδρες οι Κώστας Λαμπρίδης, Γιάννης Νούσης και Ενρίκε Σάντσεθ.

Η Στρατουδάκη ετοιμάζεται για την προσπάθειά της.

Για τη συμμετοχή της στους αγώνες η Στρατουδάκη επεσήμανε: «Δεν ήμουν πολύ προετοιμασμένη γιατί αυτή την περίοδο κάνω προπόνηση γι’ άλλους αγώνες πιο σημαντικούς. Δεν έδωσα το 100%, αλλά ήταν μια ωραία εμπειρία και τη χάρηκα ιδιαίτερα. Ηταν πολύ ωραία που βρέθηκε στα Χανιά μία ισπανική ομάδα, ελπίζω να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και να μπορούμε να δίνουμε συνέχεια τέτοιους αγώνες».

Η Γιαλαμαράκη, αθλήτρια του Κύδωνα.

Εκτός από τη Στρατουδάκη πολύ καλή ήταν η παρουσία για μια ανερχόμενη Χανιώτισσα, την Κατερίνα Γιαλαμαράκη, αθλήτρια του Κύδωνα η οποία προπονείται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ταμπακάκη, καθώς σημείωσε ατομικό ρεκόρ στο ζετέ και στο σύνολο. «Σήκωσα 72 στο ζετέ και 117 στο σύνολο» λέει. «Ασχολούμαι για δύο χρόνια με την άρση βαρών και θα ήθελα να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ. Ελπίζω να φτάσω μέχρι και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί για Ολυμπιακούς είναι δύσκολο. Θα δείξει βέβαια γιατί τώρα πάω και φοιτήτρια και ανάλογα με το καινούργιο περιβάλλον που θα αλλάξω γιατί θα είμαι στην Αθήνα, δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα».

Χορηγός επικοινωνίας στη διεθνή συνάντηση άρσης βαρών ήταν το athlitiko ενώ ο κεντρικός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Falassarna Activities και το Playa Paraiso Falassarna.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

 

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad