Διεθνής σκακιστική επιτυχία για τον Θεοδώρου της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ

Σκάκι | 12 Σεπτεμβρίου 2023, 13:37

Μια μεγάλη επίδοση κατάφερε να σημειώσει ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ Νικόλας Θεοδώρου, λαμβάνοντας μέρος σε τουρνουά που διεξήχθη στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ.

KTEO Κρήτης

Ο Θεοδώρου κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες του δυνατότητες, με αποτέλεσμα να κερδίσει το έπαθλο του πρώτου νικητή του τουρνουά που ήταν 6000 δολάρια.

Παράλληλα αύξησε και το ΕΛΟ σε 2604, κάτι που σημαίνει ότι γίνεται μόλις ο 4ος σκακιστής στην ιστορία του ελληνικού σκακιού που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα του 2.600.

Το δελτίο Τύπου της ΣΑΧ Σαμαριά:

Μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές σκακιστικές επιτυχίες σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα αν και πέρασε μάλλον απαρατήρητη. “Δράστης” για άλλη μια φορά ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ GM Νικόλας Θεοδώρου που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Sant Luis της Αμερικής διεξήχθη ένα πανίσχυρο κλειστό τουρνουά με τη συμμετοχή δέκα σκακιστών που είχαν όλοι τον τίτλο του Grand Maitr.

Ο Νικόλας με ΕΛΟ 2586 ήταν μόλις το νο 10 των αγώνων! Βέβαια για όσους ξέρουν τον Νικόλα καταλαβαίνουν ότι αυτό όχι μόνο δεν επηρεάζει την απόδοσή του αλλά αποτελεί και πρόκληση για την υπέρβαση. Μία υπέρβαση που μας έχει συνηθίσει να χαιρόμαστε, όπως την προηγούμενη χρονιά με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Ινδία.

Ο Νικόλας με την απόδοσή του κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να κατακτήσει την 1η θέση σημειώνοντας μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές επιτυχίες στο χώρο του σκακιού.

Με την επιτυχία του αυτή ο Νικόλας κατέκτησε το έπαθλο του πρώτου νικητή που ήταν 6.000 δολάρια, πέτυχε όμως να αυξήσει και το ΕΛΟ του σε 2604 και να γίνεται μόλις ο 4ος σκακιστής στην ιστορία του Ελληνικού σκακιού που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα του 2.600.

 

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad