Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών

Ποδόσφαιρο 11 Νοεμβρίου 2022, 13:35

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και η ΕΠΟ ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, διοργανώνοντας το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών 2022.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή13 Νοεμβρίου 2022, στο Γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή Ρουφ (Σεράφειο, Πειραιώς 160).

Στο Διεθνές Τουρνουά μετέχουν εκτός της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας, οι ομάδες του Κοσόβου και της Ουγγαρίας. Το Σάββατο (12/11) θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες του τουρνουά.

Ταυτόχρονα, το απόγευμα του Σαββάτου (19:30-21:30) θα διεξαχθεί και στο ξενοδοχείο LONDON της Γλυφάδας, σεμινάριο προπονητών και διαιτητών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΠΟ:

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενώνουν, για πρώτη φορά, τις δυνάμεις τους, για τη διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών 2022, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή13 Νοεμβρίου 2022, στο Γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή Ρουφ (Σεράφειο, Πειραιώς 160).

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πραγματικός συμπαραστάτης στην προσπάθεια της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (με την παραχώρηση υλικού, κάλυψη εξόδων, κατασκευή ειδικών προστατευτικών) τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην αναζήτηση αθλητών που θα πλαισιώσουν αργότερα την Εθνική Ομάδα, αποδεικνύει εμπράκτως ότι θα έχει βασικό και αποφασιστικό ρόλο στην προσπάθεια ανάδειξης της δυναμικής του αθλήματος. 

Η ΕΠΟ στο πλαίσιο του  προγράμματος HatTrick της UEFA, η οποία στηρίζει τις ίσες ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο, κάνει πράξη τον σκοπό της, που είναι η διάδοση και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου για όλους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμό. Η συνεργασία αυτή πέρα από την ενδυνάμωση του ποδοσφαίρου τυφλών έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου αθλητικού κέντρου για την Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ και την Ε.Π.Ο.  

Τη διοργάνωση επίσης στηρίζει ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ με τη δωρεάν παραχώρηση του αγωνιστικού χώρου.

Στο Διεθνές Τουρνουά μετέχουν, εκτός της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας, οι ομάδες του Κοσόβου και της Ουγγαρίας.

Το Σάββατο (12/11) θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες του τουρνουά.

Το σεμινάριο προπονητών και διαιτητών

Το απόγευμα (19:30-21:30) της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί και στο ξενοδοχείο LONDON της Γλυφάδας, σεμινάριο προπονητών και διαιτητών με κύριους ομιλητές τους:

* Τάκη Φύσσα (Μέλος της Εθνικής του 2004, που κατέκτησε το EURPO 2004 και Αθλητικός Διευθυντής Εθνικής ομάδας),
* Μάρτιν Μάνια, προπονητής της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας.
* Παναγιώτη Στεφανίδη, προπονητής της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας.
* Αλέξανδρο Χαρμπή – Διαιτητής Ποδοσφαίρου Τυφλών
* Ηλία Μάστορα – Υπεύθυνος Ποδοσφαίρου Τυφλών

Την Κυριακή (13/11) θα γίνει ο τελικός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές απονομής μεταλλίων.

Estrella

Rabona ad