Διακοφώτης: Μόνο υποβιβασμός για όσες ομάδες αποχωρήσουν

Γ' Εθνική 23 Φεβρουαρίου 2021, 16:03

Για τις 28 Μαρτίου προτάθηκε από την ΕΠΟ η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής με τον Παναγιώτη Διακοφώτη να αναφέρεται στο τι θα ισχύσει με τις ομάδες που δε θα θελήσουν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου τόνισε ότι όσες ομάδες αποχωρήσουν οικιοθελώς θα υποβιβαστούν και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις γι’ αυτές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metrospotrt.gr έχουν ως εξής:

«Έγινε μία πρώτη συζήτηση με την ΕΠΟ να προτείνει έναρξη στης 28 Μαρτίου. Όσες ομάδες αποχωρήσουν οικειοθελώς δεν θα έχουν κυρώσεις απλά θα πρέπει αναγκαστικά να υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μία συζήτηση που είχα με τον κύριο Μαυρωτά είναι να γλυτώσουν οι ομάδες το κόστος από τα τεστ κατά του κορωνοϊού με το κόστος να το αναλαμβάνει  η Γ.Γ.Α και το κράτος».

Για το πως θα μπορούσε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα: «Το πλάνο θα είναι 12 με 14 αγώνες για τη Γ΄Εθνική και θα φανεί από το ποιες ομάδες θα θελήσουν να αποχωρήσουν αλλά και να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν για παράδειγμα αποχωρήσουν ένας μεγάλος αριθμός σωματείων θα φτιαχτεί έτσι η φόρμουλα ώστε να υπάρξει κανονικά η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κανένα πρόβλημα».

Για τις εκλογές πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα γίνουν στις 27/3 και από τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με τον κορωνοϊό θα φανεί αν θα γίνει δια ζώσης ή μέσω διαδυκτιακής ψήφου».

 

Estrella