Διαφαίνονται… καθυστερήσεις στο κολυμβητήριο Χανίων

Υγρός στίβος 10 Μαΐου 2021, 21:11

Το ζήτημα με το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες απ’ τον εργολάβο στο κολυμβητήριο Χανίων απασχολεί και πάλι, λίγες ημέρες ουσιαστικά μετά τις επιστολές που έστειλε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απάντηση σε συνέχεια των επιστολών που έστειλε ο Ναυτικός Ομιλος, για την ώρα, δεν υπάρχει… Από την άλλη, διατηρείται μια επικοινωνία τα τελευταία 24ωρα από πλευράς Ομίλου με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διότι το βασικό ζητούμενο για τον Ναυτικό Ομιλο και τους αθλητές του είναι να μπορέσουν να παραδοθούν και οι τρεις πισίνες σε λειτουργία.

Εκεί βασικά εντοπίζεται και όλο το ζήτημα…

Ο εργολάβος ναι μεν έχει αφαιρέσει τα επικίνδυνα σκέπαστρα, που ήταν και το βασικό ζητούμενο στα έργα που ξεκίνησε ν’ αναλάβει, από την άλλη φαίνεται πως είναι αβέβαιο να παραδώσει σε χρόνο σχετικά σύντομο τις δύο πισίνες για να μπορούν οι Ακαδημίες (τμήματα εκμάθησης και προαγωνιστικά) του ΝΟΧ να τις χρησιμοποιούν.

Απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στο χρόνο που ούτως ή άλλως έχει καθοριστεί ως προθεσμία για να παραδώσει ο εργολάβος το έργο. Τέλη Μαΐου είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί, αλλά γραφειοκρατικά ζητήματα “κολλάνε” μέχρι στιγμής τις διαδικασίες κι έτσι φαίνεται πως η ολοκλήρωση των εργασιών μπορεί να πάρει τουλάχιστον ένα μήνα παραπάνω… Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή υπάρχει η ανησυχία πως οι πισίνες θα παραδοθούν στα τέλη Ιουνίου.

Ο Ναυτικός Ομιλος από την πλευρά του προσπαθεί να εξασφαλίσει το “OK” της ΓΓΑ και από τη στιγμή που έχουν αφαιρεθεί τα σκέπαστρα στις πισίνες των 25 και 12,5μ. θέλει να τις χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν το συντομότερο.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σύνθετο και μένει να φανεί πώς θα προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες του εργολάβου είναι ακόμη να τοποθετήσει τους πυλώνες φωτισμού στην 50άρα πισίνα και επίσης ν’ αποκαταστήσει φθορές σε τοιχία που υπάρχουν στο χώρο όπου βρίσκονται οι δύο μικρότερες κολυμβητικές δεξαμενές.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Εν τω μεταξύ, μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα καθυστέρησης, που αποδίδεται σε νομικής φύσεως ζήτημα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ολίγων ημερών προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική μεταξύ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της ΓΓΑ για τη σύνταξη των μελετών από την πλευρά του ΟΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στην Γενική Γραμματεία ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Αρης Παπαδογιάννης, έτσι ώστε να υπογράψει τη σύμβαση και από ‘κει και μετά να τρέξουν οι διαδικασίες των μελετών.

Ο Οργανισμός από την πλευρά του μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε τοπογραφική αποτύπωση των εγκαταστάσεων στο κολυμβητήριο και γενικότερα έχει “τρέξει” διαδικασίες για το πώς θα συνταχθούν οι μελέτες. Με καλή τη πίστη διαφαίνεται ότι εντός του 2021 θα μπορούσαν να παραδοθούν στην ΓΓΑ για να προκύψει μετά η προσδοκώμενη χρηματοδότηση που θ’ αφορά την πλήρη και ολοσχερή ανακατασκευή του κολυμβητηρίου….

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad