Δεύτερη κορασίδα στην Ελλάδα η Πατεράκη στο ταεκβοντό

Σπορ 8 Νοεμβρίου 2022, 13:25

Με μια μεγάλη επιτυχία, αλλά και μια ακόμη σημαντική διάκριση ολοκληρώθηκε η παρουσία για τους Κρήτες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταεκβοντό παίδων/κορασίδων 2022 που διεξήχθη στη Χαλκίδα.

KTEO Κρήτης

Η Ιωάννα Πατεράκη αναδείχτηκε ασημένια πρωταθλήτρια Ελλάδος ενώ η Χριστίνα Βούτα κατετάγη στην τιμητική 5η θέση. Η πρώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -37 κιλά ύστερα από τέσσερις αγώνες, ενώ η Βούτα ήρθε 5η στην κατηγορία -41 κιλά ύστερα από τρεις αγώνες που έδωσε.

Πέραν όμως αυτών των δύο σπουδαίων επιδόσεων, δύο ακόμα αθλητές από τους Κρήτες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, καθώς ο Αντώνης Φραγκιουδάκης ύστερα από τρεις αγώνες που έδωσε, έφτασε μέχρι τους “16” ενώ ο Χρήστος Κοσμίδης αποκλείστηκε στον δεύτερο αγώνα.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο προπονητής του συλλόγου, Νίκος Κανταράς: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν τα παιδιά διότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Σε αυτό λάμβαναν μέρος παιδιά γεννηθέντα του 2008, του 2009 και του 2010 τα οποία αγωνιζόντουσαν μαζί και αυτό έκανε την προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερη διότι η κάθε κατηγορία είχε 40 άτομα περίπου. Τα κορίτσια μας παρότι ηλικιακά μικρότερα και έπαιξαν ουσιαστικά μία κατηγορία παραπάνω -ο στόχος μας ήταν η συμμετοχή και η εμπειρία σε ένα πανελλήνιο- ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και έκαναν συγκλονιστικούς αγώνες! Το ίδιο δυναμικά βέβαια ήταν και τα αγόρια μας τα οποία είχαν πραγματικά πολύ δύσκολο έργο, αφού χρειαζόντουσαν έξι αγώνες για να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Το σημαντικό είναι ότι επιστρέψαμε υγιείς, χωρίς τραυματισμούς, με πολλές-πολλές εμπειρίες και επαναλαμβάνω πιο πολύ χάρηκα διότι τα παιδιά επέδειξαν ωριμότητα και δυνατό χαρακτήρα».

Το πανελλήνιο παίδων/κορασίδων διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου με την συμμετοχή 582 αθλητών από 152 σωματεία απ’ όλη τη χώρα με τον χανιώτικο σύλλογο να συμμετέχει με τέσσερις αθλητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτό το μετάλλιο οι Κρήτες έχουν καταφέρει να διακριθούν, ανεβάζοντας στο βάθρο αθλητές απ’ όλα τα ηλικιακά πανελλήνια πρωταθλήματα του 2022, κάτι που γίνεται πρώτη φορά από κρητικό σωματείο!

• Στο πρωτάθλημα νέων ανδρών γυναικών η Πολύμνια Τσόλια αναδείχτηκε στην 1η θέση, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

• Στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ο Στέφανος Βούτας ήταν 1ος ενώ οι Ανδρόνικος Παναγιωτίδης και Μαρία Κατσούλη κέρδισαν τη 2η θέση.

• Στο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων ο Στέφανος Βούτας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

• Στο πρωτάθλημα παίδων κορασίδων η Ιωάννα Πατεράκη αναδείχτηκε 2η στην Ελλάδα…

Το Δ.Σ. του ΑΣ Κρήτες ευχαριστεί θερμά για ακόμα μια φορά τους μεγάλους του χορηγούς ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα μας.

manolikakis

Rabona ad