Δευτεραθλητής Ελλάδας στην κατηγορία “Σπριντ” για το 2016 ο Ν.Ο. Χανίων!

Κανόε-Καγιάκ | 9 Αυγούστου 2016, 17:16

Άλλη μία σπουδαία επιτυχία γιορτάζει η ομάδα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η οποία αναδεικνύεται δευτεραθλήτρια Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2016 στο πλαίσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σπριντ που διεξήχθη στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Σχοινιά!

Ειδικότερα, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου με τον Ναυτικό Ομιλο να φτάνει στην κατάκτηση της 2ης θέσης στην γενική κατάταξη ως αποτέλεσμα της συγκομιδής 322 βαθμών.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Μανώλη Αγγελάκη… άγγιξε τον τίτλο της πρωταθλήτριας, ο οποίος κατέληξε στον Ναυτικό Όμιλο Χαλκίδας που κατάφερε να συλλέξει μόλις 10 βαθμούς περισσότερους (332), ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος με 271 βαθμούς.

1oi k2 200m efivon Koutsopodiotis Melemenis 1oi k4 1000 paidon Sifakis Polixronakis Kouridakis Varvantakis 1oi k4 efivon 1000 Tzanakopoulos koutsopodiotis Melemenis Pontikakis 1oi tzanakopoylos melemneis 2oi antonioy koytsopodiotis

1os k1 1000m paidon antoniou 1os melemenis k1 200 efivon

Ο απολογισμός του Ναυτικού Ομίλου είναι 17 μετάλλια (9 χρυσά, 5 ασημένια, 3 χάλκινα), με τους 19 Χανιώτες αθλητές και αθλήτριες να επιδεικνύουν πολύ καλές εμφανίσεις και να… σαρώνουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Μανώλη Αγγελάκη: «Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Οι κόποι όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν με τα αποτελέσματα και την κατάκτηση της 2ης θέσης. Για μας είναι μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά. Η κορυφή δεν απέχει μακριά… Χάθηκε από κάποιες μικρές, πλην σημαντικές λεπτομέρειες οι οποίες θα διορθωθούν με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Από εκεί και πέρα, επίσης σημαντικό είναι ότι από πέρσι και μετά την τροποποίηση του νέου αθλητικού νόμου, αθλητές μας που συμμετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το μπόνους των μορίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το γεγονός είναι σπουδαίο, καθώς τα παιδιά μοχθούν, προκειμένου να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο μέσα από το δύσκολο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων», αναφέρει ο Μαν. Αγγελάκης.

2es k2 500 ginekon kelelou sarantou 2oi antonioy tsoypakis k2 paidon 200

2oi k2 paidon 200 tsoypakis antonioy 2os k1 1000 efivon koutsopodiotis

3es k2 500 korasidon tzanakopoulou svkou 3es tzanakopoyloy sokoy k2 500 korasidon

Από την πλευρά του, ο βοηθός εφόρου του Τμήματος, Νικόλαος Κουριδάκης, τονίζει τα εξής: «Θεωρώ πως έχουμε εδραιώσει πλέον τη θέση μας ως Ναυτικός Ομιλος Χανίων και Τμήμα Κανόε Καγιάκ ότι είμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη 2η θέση στην Ελλάδα με ελάχιστη διαφορά από τον πρώτο. Ουσιαστικά όλη αυτή η προσπάθεια οφείλεται στην πάρα πολύ καλή δουλειά των προπονητών και ειδικότερα του Μανώλη Αγγελάκη, αλλά και των αθλητών μας, καθώς και την υποστήριξη που υπάρχει από το Σύλλογο Γονέων. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι οι επιτυχίες να είναι ανάλογες και στο μέλλον».

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου συγκρότησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Αναγνωστόπουλος Α., Αντωνίου Ι., Ασημακοπούλου Μ., Βαρβαντάκης Δ., Γεραιουδάκης Γ., Θωμαδάκης Σ., Κέκελου Α., Κουριδάκης Ι., Κουτσοποδιώτης Ι., Μελεμενής Α., Παπασταματάκη Ε., Πολυχρονάκης Σ., Ποντικάκης Κ., Σαράντου Κ., Σηφάκης Γ., Σώκου Δ., Τζανακοπούλου Μ., Τζανακόπουλος Ι. και Τσουπάκης Χ.

Συνοδοί της αποστολής ήταν ο προπονητής Μανώλης Αγγελάκης, ο βοηθός εφόρου Νίκος Κουριδάκης και οι κύριοι Ευάγγελος Κουτσοποδιώτης και Αθανάσιος Ασημακοπόπουλος του οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

3os tsoypakis k1 paidon 200 k4 efivon 1000m tzanakopoylos koytsopodiotis melemenis pontikakis

papastamataki Papastamataki1

Σημειώνεται πως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχε αντιπροσωπευτική ομάδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Παράλληλα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τον αγώνα SUP (Stand Up Paddling) που διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ένα άθλημα που από πέρσι έχει «απορροφήσει» η Ομοσπονδία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Μελεμενής Αναστάσιος Κ1 200μ. Εφήβων
Τζανακόπουλος Ιωάννης / Μελεμενής Αναστάσιος Κ2 200μ. Εφήβων
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης / Μελεμενής Αναστάσιος Κ2 200μ. Εφήβων
Μελεμενής Αναστάσιος / Κουτσοποδιώτης Ιωάννης / Ποντικάκης Κυριάκος / Τζανακόπουλος Ιωάννης Κ4 1000μ. Εφήβων
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης / Τζανακόπουλος Ιωάννης Κ2 1000μ. Παίδων
Σηφάκης Γεώργιος / Βαρβαντάκης Δημήτριος / Κουριδάκης Ιωάννης / Πολυχρονάκης Ελευθέριος Κ4 1000μ. Παίδων
Παπασταματάκη Ελευθερία – Μαρίνα Κ1 200μ. Νεανίδων
Παπασταματάκη Ελευθερία – Μαρίνα Κ1 500μ. Νεανίδων
Παπασταματάκη Ελευθερία – Μαρίνα Κ1 200μ. Κορασίδων

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης / Αντωνίου Ιωάννης Κ2 1000μ. Εφήβων
Αντωνίου Ιωάννης / Τσουπάκης Χρήστος Κ2 200μ. Παίδων
Κέκελου Αθηνά Κ1 500μ. Γυναικών
Σαράντου Κωνσταντίνα / Κέκελου Αθηνά Κ2 500μ. Γυναικών
Παπασταματάκη Ελευθερία – Μαρίνα Κ1 500μ. Κορασίδων

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Τσουπάκης Χρήστος Κ1 200μ. Παίδων Κουριδάκης Ιωάννης / Πολυχρονάκης Ελευθέριος Κ2 1000μ. Παίδων
Σώκου Δέσποινα / Τζανακοπούλου Μαγδαληνή Κ2 500μ. Κορασίδων

4η ΘΕΣΗ
Μελεμενής Αναστάσιος Κ1 200μ. Ανδρών
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης Κ1 200μ. Εφήβων
Τσουπάκης Χρήστος Κ1 1000μ. Παίδων
Κουριδάκης Ιωάννης / Πολυχρονάκης Ελευθέριος Κ2 200μ. Παίδων
Κέκελου Αθηνά Κ1 200μ. Γυναικών
Σώκου Δέσποινα / Τζανακοπούλου Μαγδαληνή Κ2 500μ. Νεανίδων

5η ΘΕΣΗ
Τζανακόπουλος Ιωάννης Κ1 1000μ. Εφήβων
Σηφάκης Γεώργιος / Βαρβαντάκης Δημήτριος Κ2 200μ. Παίδων
Σηφάκης Γεώργιος / Βαρβαντάκης Δημήτριος Κ2 1000μ. Παίδων
Σώκου Δέσποινα Κ1 500μ. Κορασίδων

6η ΘΕΣΗ
Τζανακόπουλος Ιωάννης / Αναγνωστόπουλος Αναστάσιος Κ2 1000μ. Ανδρών
Τζανακόπουλος Ιωάννης Κ1 200μ. Εφήβων
Μελεμενής Αναστάσιος Κ1 1000μ. Εφήβων
Τζανακόπουλος Ιωάννης / Τσουπάκης Χρήστος Κ2 200μ. Εφήβων
Κουριδάκης Ιωάννης Κ1 1000μ. Παίδων
Σαράντου Κωνσταντίνα Κ1 500μ. Γυναικών
Σώκου Δέσποινα Κ1 500μ. Κορασίδων

7η ΘΕΣΗ
Βαρβαντάκης Δημήτριος Κ1 1000μ. Παίδων
Σαράντου Κωνσταντίνα Κ1 200μ. Γυναικών

8η ΘΕΣΗ
Ποντικάκης Κυριάκος Κ1 200μ. Εφήβων

9η ΘΕΣΗ
Σηφάκης Γεώργιος / Ποντικάκης Κυριάκος Κ2 200μ. Εφήβων
Αντωνίου Ιωάννης Κ1 200μ. Παίδων

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Οσον αφορά τους αθλητές Γεραιουδάκη Γεώργιο, Θωμαδάκη Σπυρίδωνα και Ασημακοπούλου Μαριαλένα προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκαν από την συνέχεια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Με την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων ευχαριστεί θερμά τον επίσημο χορηγό του Τμήματος, τη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, η οποία στηρίζει δυναμικά το Τμήμα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριες να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται με πάθος και αισιοδοξία.

Επίσης, ο Ν.Ο. Χανίων εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους γονείς των αθλητών οι οποίοι βρίσκονται ανελλιπώς δίπλα στα παιδιά και στηρίζουν την προσπάθειά τους παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Κανόε Καγιάκ για την καθολική του στήριξη.

karta antonis garden

Rabona ad