Δεσμεύσεις από τον Γ. Σταθάκη για το κολυμβητήριο

Επικαιρότητα | 26 Μαρτίου 2016, 14:15

Τη στήριξη της Πολιτείας για τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο Κολυμβητήριο Χανίων και αφορούν την αναβάθμισή του, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί στο χώρο των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Σταθάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο που βρίσκονται οι πισίνες των 12.5, 25 και 50 μέτρων και να επιβεβαιώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα αλλά τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα.

Ο Υπουργός είχε δίπλα του την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη και πολλά από τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο.Χ., ενώ εκ μέρους του Ε.Α.Κ. Χανίων παρέστη ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Βασίλης Λιβάνιος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι: «Με την συνάντηση μας σήμερα θέλουμε να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της κυβέρνησης υπό τους δημοσιονομικούς περιορισμούς έτσι ώστε να υπάρξει ισχυρή στήριξη της παράδοσης που υπάρχει στην πόλη μας και η οποία εκφράζεται από το Ναυτικό Ομιλο Χανίων. Έχουν γίνει κάποια έργα -έχουν ξεκινήσει κάποιες πρωτοβουλίες- και ελπίζουμε να ολοκληρωθούν με ένα σύστημα προστασίας το οποίο θα υπάρχει για το σύνολο των διαθέσιμων πισινών και το οποίο θα διασφαλίζει μια ισχυρή παρουσία και αναβάθμιση γενικά των υποδομών. Οι υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί για πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή με έναν στοιχειώδη σχεδιασμό θα μπορούσε να υπάρξει ένας προγραμματισμός έργων, τα οποία θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις δραστηριότητες οι οποίες “αγκαλιάζουν” πάρα πολλές χανιώτικες οικογένειες και πάρα πολλά παιδιά τα οποία ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό».

IMG 2507

IMG 2511

IMG 2518

Σε ερώτηση δε για το τι αφορά ο «στοιχειώδης σχεδιασμός» για τον οποίο μίλησε, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Όπως ξέρετε, έχουμε εντάξει κάποια έργα που αφορούν κουβέρτες οι οποίες καλύπτουν τις πισίνες. Το επόμενο βήμα είναι να προστατευτεί και η μεγάλη πισίνα, αυτή των 50 μέτρων, έχοντας βρεθεί το κονδύλι. Νομίζω ότι θα γίνει άμεσα». 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ

Από την πλευρά της, η κα Πράπα-Μυλωνάκη δήλωσε: «Πάγιο αίτημα των οικογενειών στα Χανιά που ασχολούνται με το ναυταθλητισμό είναι το άνοιγμα της πισίνας των 50 μέτρων για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την αγορά ισοθερμικού καλύμματος που θα εξοικονομήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πετρελαίου και ενέργειας, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση, συνολικά, του κολυμβητηρίου. Πραγματικά, για πάρα πολλά χρόνια έχουμε ταλαιπωρηθεί με την έλλειψη πετρελαίου και τις κλειστές πισίνες. Ο Ναυτικός Ομιλος έχει προσπαθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια και έχει στηρίξει το κολυμβητήριο Χανίων, που το θεωρούμε σπίτι μας. Ελπίζουμε πραγματικά να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλα τα παιδιά που προσπαθούν και βρίσκονται στις πισίνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε μια πισίνα 25 μέτρων παράγοντας πραγματικό αθλητισμό με τη βοήθεια βέβαια των προπονητών μας οι οποίοι κάνουν τα μέγιστα. Ελπίζουμε οι εξαγγελίες του υπουργού να γίνουν γρήγορα πραγματικότητα και να μπορέσουμε να έχουμε στα Χανιά ένα πραγματικό στολίδι».

IMG 2525

IMG 2533

IMG 2538

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

Τέλος, δηλώσεις έγιναν και από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΑΚ Χανίων, Βασίλη Λιβάνιο, που δήλωσε τα εξής: «Είμαστε μια καινούργια διοίκηση και έχουμε δείξει αρκετό ενδιαφέρον και πιστεύω ότι στο βαθμό που μας έχει επιτρέψει ο χρόνος και κάποιο έργο. Ένα από τα βασικά αφορά την πυρασφάλεια στο κολυμβητήριο, που δεν υπήρχε και την αγορά των δύο κουβερτών, αλλά και την υπερχείλιση. Χανόταν νερό από την υπερχείλιση στις πισίνες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έπεφτε η θερμοκρασία και να αυξάνονταν μετά τα έξοδα για την θέρμανση. Τώρα, έχουμε δρομολογήσει με τον κύριο Σταθάκη αλλά και με την Γενική Γραμματεία αθλητισμού, με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία και πολύ μεγάλη στήριξη, να λύσουμε το πρόβλημα της κουβέρτας στην 50άρα πισίνα. Έχουμε πάρει εντολή να ξεκινήσουμε την μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης όπως έχει γίνει και σ’ αλλά κολυμβητήρια και σε συνεργασία της ΓΓΑ και του αρμόδιου υπουργείου που ασχολείται με τα θέματα του ΕΣΠΑ να καταφέρουμε να το εντάξουμε. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και αυτό δε μας επιτρέπει να ορίσουμε ακριβές χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά πάντως εμάς ως διοίκηση, πιστεύω ότι θα έχουμε ολοκληρώσει την υποχρέωση μας το αργότερο σε 1,5 μήνα από σήμερα κάνοντας τη μελέτη».

IMG 2542

IMG 2544

IMG 2555

IMG 2562

Στη συνέχεια κι αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κ. Σταθάκη στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, είχε την ευκαιρία να βρεθεί στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου και να συναντηθεί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συζητώντας τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ενώ στο τέλος, η κα Πράπα-Μυλωνάκη δώρισε στον κ. Σταθάκη ένα λάβαρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

IMG 2575

 

karta antonis garden