Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο στη Volley League

Βόλεϊ | 18 Ιανουαρίου 2021, 19:04

Στην αναμέτρηση Φίλιππος Βέροιας - ΠΑΟΚ πήρε μέρος βολεϊμπολίστας του "δικεφάλου", ο οποίος αν και είχε αρνητικό τεστ covid-19 ωστόσο παραβίασε τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Για την ακρίβεια ο εν λόγω αθλητής του ΠΑΟΚ (Ντεσποτόφσκι) παραβίασε την (υποχρεωτική) καραντίνα των επτά ημερών, καθώς εισήλθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης κι αγωνίσθηκε κανονικά.

Για το περιστατικό (και πως θα το αντιμετωπίσει) η Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) αναφέρει:

«Αθλητής της φιλοξενούμενης ομάδας φέρεται να παραβίασε την καραντίνα των 7 ημερών επειδή πέρασε συνοριακή πύλη της χώρας λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Όσον αφορά το κύρος του αγώνα και οι παραβάσεις που προκύπτουν βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει καταθέσει η ΕΣΑΠ στη ΓΓΑ, ο αθλητής, ο υπεύθυνος υγειονομικός εκπρόσωπος του σωματείου και το σωματείο θα παραπεμφθούν σήμερα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Η ΕΣΑΠ θα διαφυλάξει τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο ως κόρη οφθαλμού και θα ηγηθεί της εκστρατείας που κάνει η ελληνική κοινωνία για την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19.»

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η εν λόγω αναμέτρηση (η οποία έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Volley League) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/01) στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Βέροιας, με τον ΠΑΟΚ να διπλασιάζει τις νίκες του στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 σετ.

karta antonis garden