«Δεν θα είμαστε περαστικοί από τη Γ’ Εθνική»

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ | 7 Ιουνίου 2016, 19:30

Αφιέρωμα στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ κάνει η ιστοσελίδα stoplekto.gr, το οποίο επιμελήθηκε ο… μετρ της Γ’ Εθνικής Κυριάκος Παντζαρίδης.

Στον νεαρό δημοσιογράφο από το Ηράκλειο, που κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια σε ιστοσελίδες και εφημερίδες των Αθηνών,  παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, Γιάννης Μυλωνάκης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στο ποδοσφαιρικό χάρτη ίσως να είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν την 1η ομάδα που κέρδισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική από την Κρήτη και έχει το όνομα ‘ΙΝΚΑ’. Παρ’ όλα αυτά, ο Χανιώτικος σύλλογος δείχνει ότι βαδίζει σε ένα πλάνο διαφορετικό τελείως από τις άλλες ομάδες, αφού πρόκειται για σωματείο που είναι εμπνευσμένο από την ‘αλυσίδα’ σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, με τους εργαζόμενους του να αποτελούν και τους ιδρυτές του συλλόγου που βρίσκεται εν… ζωή από το 2009. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει επτά χρόνια όμως η νέα σεζόν θα είναι ιστορική για την ομάδα καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη ιστορία της σε εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η πορεία προς τη δόξα είναι άξια συγχαρητηρίων σε μια χρονιά μαγική για το σωματείο σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Γιάννη Μυλωνάκη. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφερόμενος στην μεγάλη προσπάθεια της ομάδας του τόνισε:

«Εμείς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ είχαμε στόχο την 1η θέση, αυτό στην πορεία αποδείχθηκε πιο δύσκολο απ’ ότι περιμέναμε. Φτάσαμε σε ένα σημείο να μείνουμε μέχρι και επτά βαθμούς πίσω με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, παρότι ο προπονητής που πορευόμαστε μέχρι τότε, ο κ. Βερναδάκης, ήταν αξιόλογος. Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να αλλάξει λίγο το κλίμα και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο εύκολο να αλλάξει ένα πρόσωπο παρά όλη την ομάδα.

Εκείνη τη χρονική στιγμή αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Κατσούλη Γιάννη που είναι ικανότατος και έχει εμπειρία στο χώρο. Πραγματικά άλλαξε προς το καλύτερο η ψυχολογία και μετά ήρθαν και τα αποτελέσματα. Κάναμε ένα καταπληκτικό β’ γύρο, το -7 έγινε +7 και είχαμε ‘καθαρίσει’ τον τίτλο στο τοπικό πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά έχω να πω ότι όλη η πορεία μας στο πρωτάθλημα των Χανίων διακρινόταν από ένα ρομαντισμό και ένα ήθος που ήταν πρωτεύον για εμάς. Δεν ήταν κυρίαρχο να στεφθούμε πρωταθλητές, αλλά να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίρνει αποτελέσματα μέσα από καλό ποδόσφαιρο και από πολιτισμό εντός και εκτός γηπέδου. Αυτός ήταν ο στόχος και έτσι πήγαμε και τα καταφέραμε. Βγήκαμε πρωταθλητές Χανίων, μεσολάβησε διάστημα ενός μήνα από το τέλος του πρωταθλήματος μέχρι την έναρξη των μπαράζ το οποίο ήταν διάστημα ικανό για να μάθουμε και να γνωρίσουμε τους αντιπάλους όσον αφορά τα αδύνατα και δυνατά τους σημεία. Πιστεύαμε στις δυνατότητες της ομάδας, σεβόμασταν και τα άλλα σωματεία όπως ο ΠΟΑ Ατσαλένιου μια ομάδα με τεράστια ιστορία στις εθνικές κατηγορίες, όπως και ο ΟΦ Ιεράπετρας αλλά και ο Αρης Ρεθύμνου.

Έχοντας πετύχει το στόχο που ήταν το πρωτάθλημα Χανίων, μπήκαμε στη διαδικασία απελευθερωμένοι από το άγχος, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το ξέραμε και νομίζω ότι κάναμε και στα μπαράζ μια πορεία εξαιρετική με αποτέλεσμα να κερδίσουμε την άνοδο μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ομως αυτό που αποτελεί το παράσημο μας είναι το εξής: Ότι όπου πήγαμε και όσες ομάδες φιλοξενήσαμε είχαν και έχουν να πουν καλά λόγια για το σωματείο μας. Για εμάς ήταν πιο σημαντικό αυτό από τον τίτλο που σήμερα τον κερδίζεις και αύριο τον χάνεις.

Μέσω της διαδικασίας αυτής κερδίσαμε πολλούς φίλους και έτσι θα πορευτούμε και στο πρωτάθλημα της 3ης Εθνικής. Με ήθος, πολιτισμό και αξιοπρέπεια και υποσχόμαστε και στο φίλαθλο κοινό ότι θα παρουσιάσουμε το καλύτερο. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε τουρισμό και δεν θα είμαστε περαστικοί. Έχουμε στόχο να αφήσουμε το στίγμα μας και επειδή και το όνομα που κουβαλάμε ανήκει σε ένα συνεταιρισμό που είναι υγιέστατος και αναπτύσσεται κάθε μέρα, σκοπεύουμε να τιμήσουμε το όνομα και να γινόμαστε κάθε ημέρα καλύτεροι».

Ερωτηθείς να περιγράψει την ιστορία και το πως ξεκίνησε η ομάδα να κάνει τα πρώτα της βήματα, ο Γιάννης Μυλωνάκης είπε:

«Η ομάδα ιδρύθηκε από εργαζόμενους των Σουπερ Μάρκετ ΙΝΚΑ το 2009 ως ένα αδιέξοδο αθλητικό. Δηλαδή για να παίζουν ποδόσφαιρο οι εργαζόμενοι. Από το 2009 μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει διοίκηση. Είμαστε ίδια ομάδα αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης και μεγάλος μας χορηγός και συμπαραστάτης είναι τα Σουπερ Μάρκετ ΙΝΚΑ. Να προσθέσω σε αυτό ότι παίκτες της ομάδας αυτή τη στιγμή τέσσερις στον αριθμό είναι εργαζόμενοι στην αλυσίδα ΊΝΚΑ. Στην πορεία η αγάπη στον αθλητισμό, οδήγησε την ομάδα να φτάσει ψηλότερα και είμαστε χαρούμενο γι αυτό».

 

Φωτ. Π. Γιαΐτσης

Estrella
Auto KCS
/blentcoffee

Rabona ad