«Δεν μπορείτε να μας ρίξετε για 11.000 ευρώ»

Χανιά | 13 Ιουλίου 2017, 17:43

Στο προσκήνιο έρχεται η απολογία που κατέθεσε εκ μέρους του Α.Ο. Χανιά, ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπιλίρης, που τελικά ήταν ο μοναδικός που εκπροσώπησε την ΠΑΕ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπιλίρης, τόνισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ότι, «δεν μπορεί μία ομάδα για 11.000 ευρώ εγγυητικής να χάσει μία ολόκληρη σεζόν».

«Κέρδισε τη θέση της σε αυτή την κατηγορία αγωνιστικά», πρόσθεσε, «χάλασε πάρα πολλά λεφτά, έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, πολλά ταξίδια και όλα τα χρέη ήταν της προηγούμενης διοίκησης. Πέρα από τα έξοδα της σεζόν 2016-17 ανέλαβε και πλήρωσε χρέη προηγούμενης διοίκησης», ήταν μεταξύ άλλων κάποια από τα λόγια του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας flnews όπου ήταν παρών στη εκδίκαση της υπόθεσης, η διαδικασία διήρκησε… τρία μόλις λεπτά.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στο flnews έχει ως εξής:

Μόλις… τρία λεπτά είχε διάρκεια η εκδίκαση της έφεσης του ΑΟ Χανιά. Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει τα επιχειρήματα του νομικού, Παναγιώτη Μπιλίρη. Ο συγκεκριμένος ήταν ο μόνος δικηγόρος που εκπροσώπησε τον ΑΟΧ, ενώ δεν χρειάστηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Η Επιτροπή δεν έκανε την παραμικρή ερώτηση στον δικηγόρο των «κυανόλευκων». Ο Μπιλίρης, πάντως, επικαλέστηκε την περσινή απόφαση για την Παναχαϊκή, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η δίωξη ασκήθηκε με βάση το άρθτο 77 παρ.3 του αθλητικού νόμου, όπου δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών, αλλά μόνο πειθαρχικές ποινές για ανάκληση πιστοποιητικού. Παράλληλα, σημείωσε ότι η νυν διοίκηση κάλυψε χρέη προηγούμενων και δεν μπορεί να υποβιβαστεί για χρέος 11.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Μπιλίρης ανέφερε: «Επικαλούμαι την 67/2016 απόφαση της επιτροπής σας για το ίδιο θέμα με την Παναχαϊκή. Είχε εξαφανίσει την πρωτόδικη απόφαση της Football League, γιατί ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη μόνο για την ανάκληση του πιστοποιητικού και όχι για τους αγώνες που έγιναν από την ανάκληση και μετά. Συνεπώς, έβγαλε μια απόφαση ο αθλητικός δικαστής και δεν επέβαλε ποινές μόνο με βάση το παράρτημα για την ανάκληση του πιστοποιητικού, αλλά αφαίρεσε και τρεις βαθμούς νίκης για κάθε παιχνίδι από τη στιγμή που έγινε η παράβαση και μετά.

Με βάση το άρθρο 82 του αθλητικού νόμου το οποίο αναφέρει ότι «οι ποινές που προβλέπονται στα άρθρα 78,80,81 του παρόντος νόμου επιβάλλονται από το οικείο δικαιοδοτικό όργανο, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από την υποβολή έκθεσης, κατά τη διαδικασία της παραγράφου 2 του άρθρου 77Α». Και σε αυτό το σημείο η δίωξη του Εισαγγελέα έχει γίνει με βάση το άρθρο 77 παρ.3. Εκεί αναφέρονται μόνο πειθαρχικές ποινές και όχι ποινές αφαίρεσης βαθμών. Επιπλέον στο άρθρο 27 του ίδιου νόμου αναφέρεται ότι η κάθε ομοσπονδία θεσπίζει δικούς της κανόνες δικαίου και με βάση αυτούς μπορεί να επιβάλλει ποινές.

Υπάρχει και η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί μία ομάδα για 11.000 ευρώ εγγυητικής να χάσει μία ολόκληρη σεζόν. Κέρδισε τη θέση της σε αυτή την κατηγορία αγωνιστικά. Χάλασε πάρα πολλά λεφτά, έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα, πολλά ταξίδια και όλα τα χρέη ήταν της προηγούμενης διοίκησης. Πέρα από τα έξοδα της σεζόν 2016-17 ανέλαβε και πλήρωσε χρέη προηγούμενης διοίκησης».

Όταν ο Μπιλίρης ρώτησε την έδρα αν χρειάζεται να καταθέσει ο αντιπρόεδρος, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο πρόεδρος, Δημήτρης Σκουτέρης απάντησε: «Δεν χρειάζεται. Είναι νομικό το θέμα». Σε ό,τι αφορά στην έκδοση της απόφασης, ο Σκουτέρης δεν έδειξε να βιάζεται, αφού όπως είπε: «Αφού έχετε επικυρώσει, τι βιάζεστε;». Έτσι, η απόφαση αναμένεται εκτός απροόπτου την προσεχή εβδομάδα.

 

Estrella
/psiloritischania