Δεν έρχονται… Ήρθαν τα πάνω-κάτω! Αφαίρεση 5 βαθμών στον ΠΑΟΚ!

Πλατανιάς | 24 Μαρτίου 2016, 21:13

Βαριά ήταν η καμπάνα για τον ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο "Δικέφαλος" τιμωρείται με αφαίρεση 5 πόντων από την υπάρχουσα βαθμολογία στη Σούπερ Λιγκ, ενώ η Τούμπα θα κλείσει για 5 αγωνιστικές! Δείτε ποια είναι πλέον η συγκομιδή του ΠΑΟΚ και πόσο απέχει από τον Πλατανιά.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στον ΠΑΟΚ για τον επεισοδιακό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική της ΕΠΟ με αφαίρεση 5 βαθμών, 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 110.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκαν κι άλλες δύο αγωνιστικές για τα ματς με Καλλονή και Πανιώνιο.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με αφαίρεση πέντε βαθμών, πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 112.000 ευρώ πρόστιμο.

Με το το -5, ο ΠΑΟΚ πάει στους 39 βαθμούς και… πέφτει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μόλις 4 βαθμούς πάνω από τον Πλατανιά και τον ΠΑΣ Γιάννινα και 3 ματς πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου! Από κει και πέρα όσον αφορά τις 5 αγωνιστικές που τιμωρήθηκε η Τούμπα, σημαίνει ότι θα παίξει χωρίς κόσμο και σε 4 αγώνες των πλέι οφ, μιας και στην κανονική διάρκεια έχει μόλις ένα εντός έδρας ματς για να εκτίσει, αυτό με τον Λεβαδειακό!

Όσον αφορά το πώς δέχτηκαν την απόφαση, στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για σκάνδαλο από πλευράς της ΕΠΟ ν’ αφαιρεθούν οι 5 βαθμοί. Στην Τούμπα θεωρούν πως δεν υπάρχει λογική στην απόφαση, ενώ φυσικά θα ασκήσουν έφεση. Πάντως πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι τρεις αγωνιστικές για το ματς με τον Ολυμπιακό είναι εφέσιμες, όπως και η ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οι δύο αγωνιστικές όμως για Καλλονή και Πανιώνιο δεν είναι εφέσιμες.

Λίγο μετά την γνωστοποίηση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε μία άκρως καυστική ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο Facebook:

“Εξάντλησε την… δημιουργική ερμηνεία των νόμων η επιτροπή της ΕΠΟ και καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας, τιμώρησε με αφαίρεση 5 βαθμών και 3 αγώνων χωρίς θεατές τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό και με άλλες δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων για όσα έγιναν (;) με Πανιώνιο και… Καλλονή! Όποιος βρει αυστηρότερη ποινή άλλης ομάδας για παρόμοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια κερδίζει!”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ:

 -Υπόθεση κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» για αδίκημα, που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2 και 15 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2016 (σ.σ ματς με Καλλονή). Δικάζει παρούσης της εγκαλουμένης. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, ως κατ΄ εξακολούθηση τελούμενη. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 87).

-Υπόθεση κατά της «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2, 15 παρ. 3Βα’ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016 (σ.σ. ματς με Πανιώνιο).ΔΙΚΑΖΕΙ παρούσης της εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη Π.Α.Ε. τις εξής ποινές: 1) χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και 2) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 88).

-Υποθέσεις: α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», που εδρεύει στον Πειραιά και εκπροσωπείται νόμιμα, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των εγκαλουμένων ΠΑΕ τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα. ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα, β) ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν οπαδοί της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς την πρώτη πράξη: απώλεια του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα και κατακύρωσή του υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3), καθώς και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, β) ως προς τη δεύτερη πράξη: χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα. ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ τις παρεπόμενες ποινές της αφαίρεσης βαθμών από τον οικείο πίνακα βαθμολογίας, επιβάλλοντας συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει (αριθμός απόφασης 89).

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania