Δελήμπασης: Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα

Γ' Εθνική 25 Ιανουαρίου 2021, 16:43

Την άποψη ότι θα χρειαστεί μια νέα προετοιμασία για τις ομάδες, αλλά και χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα εκφράζει με δηλώσεις του ο Στέλιος Δελήμπασης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο αρχηγός του Ρεθυμνιακού ζητά το αυτονόητο, δηλαδή οι όποιοι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου να ενημερώσουν τις ομάδες της Γ’ Εθνικής αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και γενικότερα τι να περιμένουν στη συνέχεια. «Η Γ’ Εθνική είναι ο συνδετικός κρίκος με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Από αυτήν ζουν πολλές οικογένειες ενώ για πολλούς νέους είναι το “σκαλοπάτι” για το μέλλον τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που ζούμε, αλλά κάποιοι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνοι και έστω να μας ενημερώσουν για το τι θα μπορούσε να γίνει. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα γίνει», τονίζει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα της συνέχισης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, συντηρείται μια φημολογία ότι δεν θα δοθεί σήμα για επανεκκίνηση… Μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωθεί.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του Ρεθυμνιακού.

ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣ

«Πρέπει οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου να μας ενημερώσουν τι θα γίνει»…

Για εκείνον το διακριτικό περιβραχιόνιο του αρχηγού που φέρει από τον πρώτο επίσημο αγώνα του με τον Ρεθυμνιακό μας δεν ήταν μια απόφαση των συμπαικτών του χωρίς «μελέτη» και «ελαφρά τη καρδία». Ήταν απλά η αναγνώριση στο πρόσωπο του, του συμπαίκτη εκείνου που δικαιωματικά βάση της εμπειρίας του, αλλά και της μορφής του χαρακτήρα του μπορεί να ηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο της προσπάθεια των «κυανόλευκων», αλλά και να τους εκπροσωπεί επάξια όπου χρειάζεται. Ο captain των «δελφινιών» Στέλιος Δελήμπασης θα αποτελεί πάντα ένα σημαντικό και ιδιαίτερο κομμάτι τόσο για τους υπόλοιπους φίλους του που συναντούσε μέχρι και την διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στα αποδυτήρια και τον τάπητα της Σοχώρας, όσο και για όλους εκείνους που στερούνται εδώ και μήνες από τον χώρο της εξέδρας του γηπέδου του περιφερειακού την προσπάθεια της ομάδας μας για 2η συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Έτσι κει εκείνος δεν «ανάλωσε» το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων του στην πορεία του Ρεθυμνιακού στις επίσημες υποχρεώσεις που πρόλαβε να δώσει μέχρι να τοποθετηθεί ξανά «λουκέτο» στις αθλητικές εγκαταστάσεις ανά την επικράτεια, αλλά προτίμησε να σταθεί περισσότερο στο συναίσθημα πικρίας που έχει καταβάλει τους «κατοίκους» της ανατολικής πλευράς του γηπέδου της Σοχώρας, αλλά και χιλιάδες ποδοσφαιριστές της μικρότερης ιεραρχικά, από τις Εθνικές κατηγορίες.

«Σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές, αλλά και όλος ο κόσμος. Όπως σίγουρα έχει επηρεαστεί και ο χώρος του ποδοσφαίρου τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Στέλιος Δελήμπασης που αναφέρθηκε στην συνέχεια και στην κατάσταση που επικράτησε στον Ρεθυμνιακό αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες της Γ’ Εθνικής από την αρχή της προετοιμασίας, μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων. «Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα και για εμάς. Πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή και με την χρονική διαφορά που είχαμε από την ξαφνική διακοπή της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, μέχρι και την έναρξη της νέας, καταλήξαμε να πραγματοποιήσουμε ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας που ξεπέρασε του 2 μήνες και σίγουρα επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας».

Συνεχίζοντας ο έμπειρος μέσος «ειδίκευσε» στον Ρεθυμνιακό μας. «Νομίζω για εμάς η χρονιά θα ήταν ή θα είναι, ανάλογα και με τις εξελίξεις ιδανική. Διαθέτουμε νέους και έμπειρους παίκτες σε όλες τις θέσεις και σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλεία που γίνεται από το τεχνικό τιμ, θα βρίσκαμε τον ρυθμό που θέλαμε. Ο χρόνος και η εικόνα που είχαμε στους αγώνες ήταν υπέρ μας. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη διακοπή και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε νέα προετοιμασία ώστε να συνεχίσουμε μια σεζόν που έχει 26 ακόμη αγώνες. Όμως ο χρόνος πιέζει πολύ και σίγουρα θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο τι θα γίνει».

Γνωρίζοντας ίσως πιο πολύ από τον καθένα, λόγω και της μακροχρόνιας πορείας του στα Εθνικά πρωταθλήματα, τις επιπτώσεις της 2ης συνεχόμενης διακοπής τους τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, για όλους εκείνους που μετέχουν στον «αιμοδότη» των υψηλών κατηγοριών την Γ’ Εθνική υπήρξε πιο «καυστικός», ένα στοιχείο που δεν εμφανίζει συχνά-πυκνά λόγω και του μετρημένου χαρακτήρα του. Όμως βιώνοντας και εκείνος ένα «κλίμα» αβεβαιότητας εξέφρασε με τον πιο παραστατικό τρόπο όλα όσα νιώθουν εδώ και μήνες οι «εκπρόσωποι» αγωνιστικά της «μικρής» των Εθνικών πρωταθλημάτων.

«Θεωρώ ότι η Γ’ Εθνική είναι ο συνδετικός κρίκος με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Από αυτήν ζουν πολλές οικογένειες ενώ για πολλούς νέους είναι το “σκαλοπάτι” για το μέλλον τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που ζούμε, αλλά κάποιοι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνοι και έστω να μας ενημερώσουν για το τι θα μπορούσε να γίνει. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα γίνει».

Καταλήγοντας ο 33χρονος ποδοσφαιριστής μεταφέρει προς όλους τις ευχές του για το 2021.

«Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία. Ελπίζω η περιπέτεια αυτή να περάσει όσο πιο σύντομα γίνεται και να επιστρέψουμε ξανά στους αθλητικούς χώρους».

Estrella