Δεληκώστας: «Σίγουρα περίμενα περισσότερα»

Βόλεϊ 27 Νοεμβρίου 2022, 20:40

«Πρέπει να ανέβουμε γιατί δυσκολεύουν τα πράγματα» δήλωσε ο Κώστας Δεληκώστας μετά την εντός έδρας του ΟΦΗ από τον Φοίνικα συμπληρώνοντας «στην Ορεστιάδα πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε».

KTEO Κρήτης

Δεν τα κατάφερε στο κλειστό γυμναστήριο του ΒΑΚ ο ΟΦΗ. Σε ένα ματς που η νίκη ήταν μονόδρομος ηττήθηκε από τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 και παραμένει με μία νίκη στο πρωτάθλημα Volley League μετά από έξι αγωνιστικές.

Σε περιπέτειες ο ΟΦΗ – Ήττα από τον Φοίνικα στο ΒΑΚ

Διαβάστε τις δηλώσεις των προπονητών των δύο ομάδων και αθλητών μετά το τέλος της αναμέτρησης…

Κώστας Δεληκώστας (προπονητής ΟΦΗ): «Σίγουρα περίμενα περισσότερα. Στο πρώτο σετ ήμασταν πάλι μπροστά και το χάσαμε με πολύ εύκολα λάθη. Σίγουρα η Σύρος είναι καλύτερη ομάδα απο εμάς και με άλλους στόχους.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο γήπεδο, κερδίζουν πάντα τα λεφτά. Πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις. Η Σύρος ήταν σε καλό επίπεδο σήμερα. Αλλά και εμείς δεν πιέσαμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Σύρου, έπαιξε αρκετά καλά αλλά εμείς δεν πιέσαμε καθ’ όλου στο side out.

To side out το δικό μας ήταν τραγικό. Κάναμε 9 μπρέικ ποιντ στο πρώτο σετ και δεχθήκαμε 11. Σε εύκολα σέρβις και εύκολες επιθέσεις. Θεωρώ ότι έχουμε πρόβλημα στην επίθεση.

Οι ακραίοι μας δεν ήταν καλοί στην επίθεση. Μπορούμε πολύ περισσότερα αλλά δεν το δείχνουμε. Πρέπει να ανέβουμε γιατί δυσκολεύουν τα πράγματα. Στην Ορεστιάδα πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε.»

Αλέξανδρος Χήρας (κεντρικός ΟΦΗ): «Η Σύρος δεν μας άφησε περιθώριο να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έπαιξε πολύ καλά και κέρδισε δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε τίποτα.

Το πρώτο σετ ήταν το μοναδικό που πιέσαμε σε όλους τους τομείς. Καταφέραμε να πιέσουμε στην Σύρο. Ήμασταν στο 22-20, αλλά δυο φάσεις δεν πήγαν καλά και η Σύρος πήρε το σετ. Μετά ήταν σκούρα τα πράγματα για μας.

Η Σύρος πήρε ψυχολογία και έπαιξε πολύ καλύτερο βόλεϊ. Δεν μπορέσαμε να την ακολουθήσουμε. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Αποκτάμε μεγάλο πρόβλημα πλέον και εύχομαι να ανακάμψουμε.

Έχουμε ένα παιχνίδι στην Ορεστιάδα, που είναι πολύ κρίσιμο. Ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε ότι μπορούμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πολύ καλά στην έδρα της.»

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Φοίνικα): «Νομίζω ότι ήμασταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς και στο μπλοκ και επιθετικά. Κάποια στιγμή στο τρίτο σετ χαλαρώσαμε, πράγμα φυσιολογικό.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ, εκεί όμως επιβάλαμε τον ρυθμό μας και ήρθε η δίκαιη και καθαρή νίκη μας. Προσπαθούμε να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και μέσα από όλα τα παιχνίδια που παίζουμε κάνουμε κάθε φορά και ένα βήμα.

Το πρωτάθλημα φέτος είναι ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Υπάρχουν εκπλήξεις, όλα τα παιχνίδια παίζονται και νομίζω ότι εάν δεν είσαι πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος σε κάθε αγώνα που παίζεις θα έχεις πρόβλημα, μπορεί να πάθεις ζημιά.

Εμείς το βιώσαμε αυτό την προηγούμενη αγωνιστική με την Κηφισιά, αλλά βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι έτσι και θέλουν προσοχή. Αυτό είναι ευχάριστο για το βόλεϊ γιατί παίζονται πολύ ωραίοι και συναρπαστικοί αγώνες, από κει και πέρα εμείς προσπαθούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.»

Πίτερ Μιχάλοβιτς (διαγώνιος Φοίνικα Σύρου): «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτή η συνθήκη ήταν λίγο περίεργη για εμάς γιατί και κόντρα στον Παναθηναϊκό θα μπορούσαμε να πάρουμε 3 βαθμούς, αλλά και κόντρα στην Κηφισιά στο τελευταίο παιχνίδι.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης ήταν αρκετά νευρικό για εμάς, δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό, ευτυχώς όμως το κερδίσαμε και έτσι τα πράγματα ήταν πιο εύκολα στο δεύτερο. Ο ΟΦΗ στο τρίτο έπαιξε αρκετά καλά, βελτίωσε την υποδοχή του και ήταν δύσκολο για εμάς να ανακόψουμε τις επιθέσεις του.

Έπρεπε λοιπόν να πιέσουμε. Το σερβίς ήταν το καθοριστικό στοιχείο της αναμέτρησης. Αναφορικά με την εμφάνισή μου, είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που βοήθησα την ομάδα.»

manolikakis

Rabona ad