Δεληγιάννης: Ανυπομονούμε για το ματς στα Χανιά

Πόλο 5 Οκτωβρίου 2022, 22:15

Για την πρεμιέρα με τον ΝΟΧ στο κολυμβητήριο Χανίων και τις προσδοκίες του από τη νέα σεζόν μίλησε ο προπονητής της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Δεληγιάννης.

KTEO Κρήτης

Ξεκινούν το Σάββατο οι υποχρεώσεις για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων στο πρωτάθλημα πόλο της Α1. Το πρώτο παιχνίδι είναι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στο κολυμβητήριο Χανίων.

Εν όψει… εκκίνησης ο ΝΟΧ στην Α1

Ο προπονητής του Απόλλωνα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του για την έναρξη της σεζόν και το πως πήγε η προετοιμασία. Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Δεληγιάννης…

Για την έναρξη του πρωταθλήματος:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τα παιχνίδια. Από την έναρξη της προετοιμασίας στις 29 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο προπόνησης αρκετά απαιτητικό. Τα παιδιά χωρίς τραυματισμούς έφτασαν ως εδώ.

Είχαμε κάποιες ελλείψεις στη διάρκεια από διεθνείς παίκτες, στρατευμένους κλπ, αλλά γενικά είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Με ανυπομονησία περιμένουμε το πρώτο παιχνίδι στα Χανιά, σίγουρα δεν είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση, αλλά ποια ομάδα είναι αυτήν την εποχή;

Νομίζω ότι ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ μας και περιμένω να δουλεύει υπέρ μας. Τα παιδιά έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα, έχουν μπει με πολύ ενθουσιασμό στη φετινή χρονιά. Δεν σας κρύβω ότι φαίνεται ήδη να έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που με κάνει αρκετά αισιόδοξο και περιμένω κι εγώ μαζί τους να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.»

Πόσο σημαντικό είναι ότι διατηρήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο περσινός βασικός κορμός;

«Είναι το πιο σημαντικό νομίζω. Πιστεύω ότι η συνοχή των ομάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Άλλωστε και η Εθνική μας εκεί έχει βασιστεί τα τελευταία χρόνια, στο ότι οι αθλητές ήταν πολλά χρόνια μαζί, αγωνίζονταν και μαζί στον Ολυμπιακό αλλά και στην εθνική, έχοντας κάνει μεγάλη διαδρομή μαζί. Πολλές ομάδες που πέτυχαν μεγάλα πράγματα έχουν κάνει διάρκεια μαζί και πιστεύω πάρα πολύ σε αυτόν τον τρόπο δουλειάς.

Επίσης, επειδή δεν είμαι και μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής, μπόρεσα να δω και στην πράξη ότι αυτό το γεγονός παίζει ρόλο γιατί τα παιδιά ήταν σαν να ξεκίνησαν από εκεί που τελείωσαν πέρυσι, πράγμα που πέρυσι δεν είχαμε γιατί ξεκινήσαμε με πάρα πολλά νέα πρόσωπα και υπήρχε μεγάλη δυσκολία στο να φέρουμε τα πράγματα σε μια κατάσταση. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και μας κάνει περισσότερο χαρούμενους και αισιόδοξους αυτό το γεγονός.»

Οι νέοι έχουν ενσωματωθεί στο σύνολο;

«Πάντα οι νέοι δυσκολεύονται στην αρχή (σ.σ. χαμόγελο), κυρίως για το πρόγραμμα. Είναι λίγο… σοκαριστικό για τους πιο καινούργιους, αλλά είναι πολύ όμορφο να βλέπω ότι ανταποκρίνονται. Στο υπόλοιπο κομμάτι, τα περυσινά παιδιά έχουν φροντίσει να δεχτούν αμέσως – αμέσως τους καινούργιους αθλητές, να γίνουν μια παρέα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος από το να βλέπω ένα τέτοιο κλίμα στην προπόνηση.»

NO Xanion

Rabona ad