Δέκατος στον κόσμο ο Αναστασάκης | vids

Στίβος | 20 Αυγούστου 2023, 20:12

Η πρώτη συμμετοχή του Μιχάλη Αναστασάκη σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος συνοδεύτηκε από πολύ καλή παρουσία. Ο Χανιώτης πρωταθλητής κατέλαβε την 10η θέση και βρέθηκε πολύ κοντά στον στόχο της οκτάδας.

KTEO Κρήτης

Ο Αναστασάκης κατέλαβε την 10η θέση στη σφυροβολία με 75,49 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στην τρίτη και τελευταία του βολή, στην προσπάθεια του να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη οχτάδα. Ο αθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε πολύ κοντά στον στόχο, καθώς η οκτάδα συμπληρώθηκε στα 76,04 μέτρα.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα με 74,62 και συνέχισε με το 73,04 μέτρα. Ο Αναστασάκης, ο οποίος ήταν τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, έδωσε συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει η χώρα μας στο αγώνισμα.

Στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση έγινε ο τέταρτος Έλληνας με παρουσία στον τελικό. Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ ο Χρήστος Πολυχρονίου έχει την καλύτερη εμφάνιση με την 6η θέση το 1996, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν 8ος το 2003.

Πέρυσι ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν ένατος στη διοργάνωση του Όρεγκον. Ο 29χρονος Χανιώτης πρωταθλητής στρέφει πλέον την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Έθαν Κάτσμπεργκ έκανε την μεγάλη ανατροπή στο αγώνισμα, αφού στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα το πρώτο της χώρας του στο αγώνισμα.

Ο αθλητής έστειλε τη σφύρα στα 81,25 μέτρα και πέτυχε Εθνικό ρεκόρ, ενώ “χάλασε” τα σχέδια του Νοβίτσκι (Πολωνία) και του Χάλαζ (Ουγγαρία) που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση με 81,02 και 80,82, αντίστοιχα.

Ο νικητής στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις, Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία), έμεινε εκτός μεταλλίων καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση με καλύτερη επίδοση στα 80,00 μέτρα.

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad