Χιώτης: «Επιστρέφω γεμάτος εμπειρίες»

Ποδηλασία | 21 Ιουλίου 2022, 17:59

Στη Σλοβακία βρέθηκε ο πρωταθλητής του ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου, Γιάννης Χιώτης, στους διεθνείς αγώνες «Medzinárodné Dni Cyklistiky Dubnica Nad Váhom».

KTEO Κρήτης

Την ευκαιρία να ζήσει πρωτόγνωρες εμπειρίες, ως μέλος της Εθνικής Εφήβων δρόμου, είχε ο νεαρός Ρεθυμνιώτης ποδηλάτης, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου στη Σλοβακία.


Ο Στέφανος Λυραντωνάκης δίνει οδηγίες στον Γιάννη Χιώτη

Από τη διεθνή αυτή συνάντηση, δεν έλειπε και η Χανιώτικη παρουσία, καθώς ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών είναι ο Στέφανος Λυραντωνάκης.

Ο Γιάννης Χιώτης που αγωνίστηκε φορώντας το εθνόσημο, έδωσε το “παρών” σε αυτό το μεγάλο διεθνές γεγονός, σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές του διακρίσεις και την πορεία του, όπως αναφέρει και ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου στο δελτίο Τύπου του.

Αναλυτικά ο Άτλας στην ενημέρωση του, αναφέρει τα εξής: 

ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Μία σπουδαία εμπειρία έζησε ο πρωταθλητής του ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου, Γιάννης Χιώτης, συμμετέχοντας στο «Medzinárodné dni cyklistiky Dubnica nad Váhom» ως μέλος της Εθνικής Εφήβων δρόμου.

Ο νεαρός Ρεθυμνιώτης ποδηλάτης του συλλόγου μας έζησε μοναδικές στιγμές στη Σλοβακία μαζί με τους συμπαίκτες του Δημήτρη Αθανασίου, Μιχάλη Σαββάκη, Θανάση Μαλούση, Ιάσωνα Μαντά και Γιώργο Αραγιάννη, τους οποίους καθοδήγησαν με επιτυχία οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, Στέφανος Λυραντωνάκη και Φώτη Ζέγκλης.

Η πρεμιέρα περιελάμβανε ετάπ ατομικής χρονομέτρησης. Η διαδρομή είχε μήκος 10 χιλιόμετρα και φιλοξενήθηκε στην πόλη Τρεντσιάσκε Τέπλιτσε. Απόλυτη κυρίαρχος της ημέρας ήταν η GEPLA – Watersley U19 Team από την Ολλανδία, κάνοντας το 1-2-3. Μεγάλος νικητής ήταν  ο Πεπάιν Φίνινγκς, καλύπτοντας την διαδρομή σε 12 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα, ο Γεώργιος Αραγιάννης είχε το καλύτερο πλασάρισμα, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 57η θέση (+1:38’, 42.5 χλμ./ώρα). Μία θέση πιο κάτω βρέθηκε ο Θανάσης Μαλούσης (+1:39’, 42,4 χλμ./ώρα) και ακολούθησαν οι Μιχάλης Σαββάκης (62ος, +1:47’, 42 χλμ./ώρα), Δημήτρης Αθανασίου (63ος, +1:48’, 42 χλμ./ώρα), Γιάννης Χιώτης (66ος, +2:02’, 41.3 χλμ./ώρα) και Ιάσωνας Μαντάς (76ος, +2:26’, 40 χλμ./ώρα).

Το 2ο ετάπ περιελάμβανε μία διαδρομή με συνολική απόσταση 97,1 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό στην πόλη της Νόβα Ντούμπνιτσα, με τα εξής αποτελέσματα για την Εθνική μας: 27ος Δημήτρης Αθανασίου (+6:13’), 52ος Μιχάλης Σαββάκης (+10:07’), 61ος Θανάσης Μαλούσης (20:46’), 67ος Ιάσωνας Μαντάς (+21:12’), Ιωάννης Χιώτης (Εκτός χρονικού ορίου), Γιώργος Αραγιάννης (DNF).

Η αυλαία έπεσε την Κυριακή (17/7) με το 3ο ετάπ να είναι το πιο απαιτητικό, έχοντας συνολικό μήκος διαδρομής 126,7 χιλιομέτρων και 2101μ. υψομετρικά. Για την ελληνική αποστολή, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αθανασίου, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 10η θέση, κινούμενος για αρκετή ώρα στο γκρουπ καταδίωξης!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο 3ο ετάπ:, 10ος Δημήτρης Αθανασίου (+4:28’), Μιχάλης Σαββάκης (DNF 3), Θανάσης Μαλούσης (DNF 3), Ιάσωνας Μαντάς (DNF 3), Ιωάννης Χιώτης (OTL 2), Γιώργος Αραγιάννης (DNF 2).

Ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου αισθάνεται περήφανος για τον πρωταθλητή του, Γιάννη Χιώτη, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε ένα τόσο μεγάλο διεθνές γεγονός, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος με την Εθνική Εφήβων. Το μέλλον σου ανήκει και είμαστε σίγουροι πως ακολουθούν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες!

Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την εμφάνιση της!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ: «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ»

«Γεμάτος εμπειρίες και χαρά επιστρέφω από τη Σλοβακία που πήρα μέρος με την εθνική ομάδα δρόμου σε διεθνείς αγώνες. Η ένταση του πελοτόν ήταν αρκετή για να με βγάλει εκτός ορίου χρόνου την δεύτερη μέρα, αλλά η μαγεία της διαδρομής με βοήθησε να μην μου πέσει η ψυχολογία. Θέλω να ευχαριστήσω του ομοσπονδιακούς προπονητές Στέφανο Λυραντωνάκη και Φώτη Ζεγκλή για τη συνεργασία, τον “πατέρα”, Γιώργο Βαρβεράκη, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εκεί, ενώ ευχαριστώ και την ομάδα μου, τον ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου».

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad