Χίλια παιδιά στο Karteros Beach Sports Center

Beach Volley | 4 Οκτωβρίου 2022, 18:33

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα (03/10) οι αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας - Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022, στις Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο Karteros Beach Sports Center.

KTEO Κρήτης

Με σύνθημα “Άθληση κάθε μέρα – Υγεία μια Ζωή” στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν 919 μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από Ηράκλειο, Γούβες, Γάζι, Θραψανό, Αρκαλοχώρι και Κριτσάς Λασιθίου.

Το δελτίο τύπου της ομοσπονδίας αναφέρει (ΕΟΠΕ) σχετικά:

«Ξεκίνησαν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 οι αθλητικές δράσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022, στις Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο Karteros Beach Sports Center σε συνεργασία των Διευθύνσεων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την υποστήριξη του ΕΑΚΗ και της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Τις Αθλητικές δράσεις τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπ/σης Κρήτης, κ. Εμ. Καρτσωνάκης, ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Γιάννης Καραγιαννίδης, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Εμ. Μπελαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβας, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ κ. Λευτέρης Ζερβός, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, ενώ την εναρκτήρια τελετή έκλεισαν με το χαιρετισμό τους οι Υπεύθυνοι ΦΑΣΧΑ ΔΔΕ και ΔΠΕ Ηρακλείου κ. Ι. Δημόπουλος και Ι . Κατσαμποξάκης.

Με σύνθημα “Άθληση κάθε μέρα – Υγεία μία Ζωή” στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Γουβών, το Γυμνάσιο Θραψανού, το 6ο και 44ο ΔΣ, το 2ο ΔΣ, το 4ο ΔΣ Ηρακλείου, το 1ο Δημ Γαζιού, το ΔΣ Αρκαλοχωρίου και το ΔΣ Κριτσάς Λασιθίου. Σύνολο 919 μαθητές και μαθήτριες.

Οι αθλητικές δράσεις περιλαμβάνουν γνωριμία με τα παράκτια αθλήματα beach volley, beach handball, beach soccer και beach basket και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια τους θα περάσουν περίπου 4.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων Λυκείων, ΕΠΑΛ και Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Το συντονισμό των δράσεων έχουν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής ΣΧΑ Α/θμιας και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ενώ την ευθύνη της διεξαγωγής των αθλημάτων έχουν εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και από τις δύο βαθμίδες τους οποίους ευχαριστούμε.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις Διευθύνσεις των σχολείων τους για τη διευκόλυνση. Η χαρά στο πρόσωπο των παιδιών ήταν το κέρδος της ημέρας.»

Rabona ad