“Χάλκινος” ο Λιβανός και στο Ευρωπαϊκό Ανδρών!

Ποδηλασία | 11 Νοεμβρίου 2020, 20:30

Το παρθενικό του Ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών κατάκτησε ο Κώστας Λιβανός καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο ομαδικό σπριντ (μαζί με τον Γιάννη Καλογερόπουλο και τον Σωτήρη Μπρέτα).

Άρχισε το πρωί της Τετάρτης (11/11) το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας Ανδρών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την προσεχή Κυριακή (15 Νοεμβρίου).

Ο Κώστας Λιβανός ρίχθηκε στη “μάχη” με το αγώνισμα του ομαδικού σπριντ μαζί με τον Γιάννη Καλογερόπουλο και τον Σωτήρη Μπρέτα. Η Ελληνική τριάδα -υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Λάμπρου Βασιλόπουλου- κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο!

Αξίζει να τονισθεί ότι πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλήματων σε ομαδικό αγώνισμα για την Ελλάδα.

3η θέση Ευρωπαϊκό

Μετά από συναρπαστική προσπάθεια και με χρόνο αντάξιο της συμμετοχής της σε τελικό η Ελληνική ομάδα (που είχε τον τρίτο χρόνο στα προκριματικά) κατάφερε να κερδίσει την Ισπανική στο μικρό τελικό. Πρόκειται για την παρθενική συμμετοχή του Χανιώτη ποδηλάτη σε επίπεδο Ανδρών ελίτ.

Όπως σημειώνει και ο σύλλογός του (Τάλως ΑΝΕΚ Lines): «Με την διάκριση αυτή ο Λιβανός συμπληρώνει δύο χρόνια συνεχούς παρουσίας στα βάθρα όλων των μεγάλων διοργανώσεων.»

Ο 20χρονος ποδηλάτης προέρχεται από το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας Νέων (U23), ενώ στη συλλογή του έχει ακόμη δύο χρυσά μετάλλια στο σπριντ και στο κέιριν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, ενώ στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (2019) είχε βρεθεί στην πρώτη θέση δύο φορές (1000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης και 200 μέτρα σπριντ).

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας του Πανευρωπαϊκού για την Ελληνική αποστολή και η 6η θέση που κατέλαβε ο Ζαφείρης Βολικάκης στο elimination, ενώ η Αργυρώ Μηλάκη ήταν 12η στο σκρατς γυναικών.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad