Χάλκινο μετάλλιο για το τάντεμ των Σταμάτη / Μηλάκη

Ποδηλασία | 3 Μαΐου 2021, 18:17

Η Κατερίνα Ελ Λατίφ και το νέο τάντεμ των γυναικών αποτελούμενο από την Ευγενία Σταμάτη και την Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) χάρισαν στην Ελληνική ποδηλασία δρόμου τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις για το 2021.

Η Ελ Λατίφ, στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, κατέλαβε την 2η θέση στον αγώνα δρόμου κατηγορίας Τ2 με 1:26:00 (σ.σ. δεν έγινε επίσημη απονομή στην κατηγορία της), ενώ οι Σταμάτη / Μηλάκη βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών με 2:09:30 στην κατηγορία B.

Στην πρώτη περίπτωση, η Ελλάδα κατέκτησε 26 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ πήρε άλλους 22 από το Ελληνικό δίδυμο. Επίσης από Ελληνικής πλευράς ο Αθανάσιος Συρμάς ήταν 5ος στην κατηγορία Η5, ενώ το τάντεμ των Κωνσταντίνου Εφραίμ Τσαγκατάκη / Δημήτρη Σκιντζή (πιλότος) κατετάγη 7ο.

Στην κατηγορία C2 ο Νίκος Παπαγγελής πήρε την 8η θέση, ενώ στις κατηγορίες C4 και C5, οι Νικόλαος Παπακυργιάκης και Θεόδωρος Χριστοδούλου κατέλαβαν την 10η και 13η θέση αντίστοιχα. Το δίδυμο Νικόλαος Μανατάκης / Παναγιώτης Κολέτας (πιλότος) δεν μπόρεσε να τερματίσει, όπως και ο Φώτιος Βοριζανάκης (Τ2) με την Αικατερίνη Σαράντη (Η4).

Τα Ελληνικά πεντάλ θα συμμετάσχουν, από τις 6 έως τις 9 Μαΐου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστάνδης τόσο στον αγώνα δρόμου όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Υπενθυμίζουμε ότι το 2017, στον αγώνα της Οστάνδης, η Ελληνική ποδηλασία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή / Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι με προσωπικά της έξοδα ταξίδεψε στο Βέλγιο η Ηρώ Μηλάκη ενισχύοντας την Ελληνική αποστολή στον αγώνα της Φλάνδρας και στο Παγκόσμιο κύπελλο της Οστάνδης όπου η αθλήτρια του ΠΑΣ Ρεθύμνης “Άτλας” (και πλέον εκπρόσωπος των αθλητών – αθλητριών στο νέο ΔΣ της ΕΟΠ) είχε κατακτήσει το 2017 το χάλκινο μετάλλιο.

karta antonis garden

Rabona ad