Χάλκινο η Παπαχρήστου (video)

Στίβος | 5 Μαρτίου 2017, 0:59

Το δεύτερο χρονικά μετάλλιο στην ελληνική αποστολή που συμμετέχει στο 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι χάρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Βούλα Παπαχρήστου.

Μία ημέρα μετά το μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και λίγες ώρες πριν το χρυσό της Στεφανίδη στο ίδιο αγώνισμα η έμπειρη άλτρια κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με καλύτερη επίδοση 14,24μ.

Στον τελικό η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές το φετινό της ρεκόρ. Οι προσπάθειές της ξεκίνησαν με άλμα στα 14,04μ., για να συνεχίσει με 14,20μ. και 14,24μ., άλμα αρκετό για το χάλκινο μετάλλιο. Το τελευταίο έγκυρο άλμα της ήταν στα 14,17μ.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις με επίδοση 14,37μ., που αποτελεί την κορυφαία στην Ευρώπη, ενώ δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοιχτού στίβου Πατρίτσια Μαμόνα με 14,32 μέτρα.

Για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν το πρώτο της μετάλλιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ήρθε στην τέταρτη συμμετοχή της και στην τρίτη σε τελικό. Σειρά έχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου για την Παπαχρήστου, που επέστρεψε στη δράση το 2015, μετά που έγινε μητέρα φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της. Από τότε (εκτός του μεταλλίου στο Βελιγράδι) μετράει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού που έγινε στο Πόρτλαντ, ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού που έγινε στο Αμστερνταμ και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το βίντεο με τις προσπάθειες της Παπαχρήστου στον τελικό:

 

JoyMachine

Rabona ad