Αυτά θα προτείνει ο συνασπισμός των “μικρών”

Super League 1 18 Μαρτίου 2016, 13:39

Διαβάστε τι συζητήθηκε στη συνάντηση των "9" «μικρών» της Super League που έγινε χθες (17/3) το απόγευμα και τι θα ζητήσουν από τους μεγάλους.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

 Το ρεπορτάζ το έχει το sport24.gr. Αναλυτικά:

Επτά ιδιοκτήτες ομάδων της Super League και ένας πρόεδρος συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (17/3) στη ΒΙΑΜΑΡ, στα γραφεία της εταιρείας ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου. Αυτός ήταν που είχε απευθύνει κάλεσμα σε άλλους 11 ιδιοκτήτες, με σκοπό να καταθέσουν ομόφωνες προτάσεις, τις οποίες ακολούθως θα παρουσίαζαν στους τέσσερους “μεγάλους”, ώστε να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηρακλής, Βέροια και Παναιτωλικός απουσίαζαν από τη συνάντηση, μια και εκτιμούσαν ότι αυτή δεν είχε κάτι να προσφέρει.

Το παρών έδωσαν οι Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Αστέρα), Μανώλης Μαθιουλάκης (ιδιοκτήτης Πλατανιά), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης Ατρόμητου), Νίκος Μιχαλάκης (ιδιοκτήτης Καλλονής), Τάσος Καραολάνης (ιδιοκτήτης Πανθρακικού), Γιάννης Κομπότης (ιδιοκτήτης Λεβαδειακού) και Γιώργος Χριστοβασίλης (ιδιοκτήτης ΠΑΣ Γιάννινα). Από τα κύρια ζητήματα ήταν πώς θα επέλθει βελτίωση στη διαιτησία. Οι εννέα παράγοντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρόσωπα κοινής αποδοχής. Ένας αρχιδιαιτητής (1) που θα είναι υπόλογος στις ομάδες και θα δίνει λογαριασμό στη Λίγκα.

Έπεσε στο τραπέζι η πρόταση (2) να παίρνει μπόνους ο διαιτητής που είναι πρώτος στη βαθμολογία (είναι κάτι που είχε προτείνει ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, στην προ ημερών άτυπη σύσκεψη των ιδιοκτητών της Super League). Να υπάρξει (3), ακόμα ένας εσωτερικός μηχανισμός στη Λίγκα, που θα παρακολουθεί τις επιδόσεις των διαιτητών, αλλά και αν οι παρατηρητές κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η πρόταση αυτή, βέβαια, θα πρέπει να “χτενιστεί”, ώστε να συμπλέει με αυτά που ορίζουν FIFA και UEFA.

Βασικό ζήτημα ήταν το πώς θα μοιράζονται τα τηλεοπτικά έσοδα στις ομάδες της Λίγκας, ώστε να υπάρχει Δικαιοσύνη (4). Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό τι είχε δηλώσει προ ημερών ο Χρήστος Πανόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραθέσει: “Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μοιραστεί το 40% των εσόδων του Champions League στις μικρομεσαίες ομάδες, είναι fair. Είναι η ελάχιστη εξιλέωση για το πού έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο οι μεγάλοι όλα αυτά τα χρόνια. Η πρόταση της ΑΕΚ έχει μια θετική πλευρά, θα πρότεινα στην ΑΕΚ και στους άλλους τρεις μεγάλους να σκεφτούν το εξής. Στα μεγαλύτερα προηγμένα πρωταθλήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεοπτικών, ένα 70% περίπου, πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες και το υπόλοιπο ανάλογα με την βαθμολογική θέση. Στην Γαλλία το 100% πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες”.

Οι εννέα παράγοντες συμφώνησαν (5) πως θα πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση στο εσωτερικό της Super League. Παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν τμήματα, όπως αυτό του Marketing, που υπολειτουργεί. Να φανταστεί κανείς ότι δεν υπάρχει εφέτος χορηγός στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Αναφορικά με το μέλλον της Super League και το θέμα της προεδρίας, δεν υπάρχει ακόμα κοινή γραμμή για το πώς πρέπει να πορευτεί διοικητικά η διοργανώτρια. Θα είναι πρόεδρος – τεχνοκράτης; Θα είναι άτομο που δεν θα ανήκει σε κάποια από τις 16 ομάδες ή θα είναι εταιρεία που θα αναλάβει να “τρέξει” τον συνεταιρισμό; Αυτές τις σκέψεις αντάλλαξαν οι παράγοντες, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έπεσε στο τραπέζι κάποιο όνομα που θα μπορούσε να αναλάβει την προεδρία.

Για μια ακόμα φορά τονίστηκε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο σημείο αυτό εξαιτίας των κινήσεων και του τρόπου συμπεριφοράς των τεσσάρων “μεγάλων” (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), χωρίς να γίνει αναφορά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στη διοίκησή της. Ούτε ποτέ συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει πρωτάθλημα των “12” ομάδων, όπως είχε υποστηρίξει ο Χρήστος Πανόπουλος στην επιστολή του προς τους άλλους 11 ιδιοκτήτες. Όσοι έδωσαν το παρών στη συνάντηση υπέγραψαν έτοιμα έγγραφα, ότι είναι ενωμένοι και ότι συμφωνούν στις γενικές αρχές όλων όσων συζητήθηκαν. Όλα αυτά είναι προς επεξεργασία. Είναι σκέψεις που θα “συρραφούν”, ώστε να βγει κάτι ολοκληρωμένο που θα πάει προς έγκριση σε διοικητικό συμβούλιο της Super League.

Πηγή:sport24.gr

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania