Αυλαία στη Μασσαλία με δύο ελληνικά μετάλλια και ατομικό ρεκόρ από Παπαστάμο

Κολύμβηση | 21 Μαρτίου 2021, 21:18

Με δύο ακόμα μετάλλια, με τους αθλητές της ελληνικής αποστολής να φτάνουν συνολικά τα τέσσερα και ένα ατομικό ρεκόρ από τον Απόστολο Παπαστάμο, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ "Golden Tour", που διεξήχθη το τελευταίο τριήμερο στη Μασσαλία.

Ο Παπαστάμος αυτή τη φορά κατάφερε να σημειώσει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα των 200μ. πεταλούδα με επίδοση 2:01.30 που τον έφερε κιόλας στην πρώτη θέση στον μικρό τελικό. Ο πρωταθλητής του Nαυτικού Oμίλου Χανίων ολοκλήρωσε έτσι με δύο πρωτιές σε μικρούς τελικούς, καθώς υπενθυμίζεται πως επίσης κέρδισε και την κούρσα των 200μ. μικτή, ενώ στο αγώνισμα των 400μ. μικτή είχε την καλύτερη του επίδοση, μιας και τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Από ‘κει και πέρα, ο Απόστολος Χρήστου συνέχισε το σερί του, καταφέρνοντας να κατακτήσει ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο, αυτή τη φορά στα 50μ. ύπτιο, ενώ το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής ήρθε από την Γεωργία Δαμασιώτη η οποία κατέκτησε το χάλκινο στα 200μ. πεταλούδα.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση της ΚΟΕ.

Δύο ακόμη μετάλλια στην Μασσαλία

Ο Απόστολος Χρήστου δεν ξέχασε την συνήθεια των τελευταίων ημερών και ακολουθώντας το «πρόγραμμα» των μεταλλίων του κατέκτησε ένα ακόμη (το τρίτο) στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ Golden Tour που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου το απόγευμα στην Μασσαλία. Ο Έλληνας πρωταθλητής που είχε κατακτήσει δυο χάλκινα μετάλλια στα 100 και 200μ. ύπτιο τις προηγούμενες ημέρες, πήρε ένα ακόμη σήμερα στα 50μ. ύπτιο. Είχε κοινό τερματισμό με τον Γάλλο αντίπαλό του και με χρόνο 25.21 αμφότεροι πήραν από ένα αργυρό μετάλλιο.

Το τρίτο μετάλλιο του Χρήστου ήταν το τέταρτο της δεκαμελούς αποστολής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην διοργάνωση. Κι αυτό γιατί η Γεωργία Δαμασιώτη κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 1.00.48.

Σπουδαία ήταν η επίδοση του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. εκ ελεύθερο. Με ατομικό ρεκόρ, 48.89, πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό.

Ατομικό ρεκόρ (2.01.30) σημείωσε ο Απόστολος Παπαστάμος στα 200μ. πεταλούδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον μικρό τελικό.

Τα αποτελέσματα των τελικών της Κυριακής ήταν:

50μ. ύπτιο: Χρήστου 25.21, 2ος – Μακρυγιάννης 25.68, 7ος.

100μ. πρόσθιο: Θώμογλου 1.02.72, 12ος (4ος στον μικρό τελικό).

100μ. πεταλούδα: Δαμασιώτη 1.00.48, 3η.

200μ. πεταλούδα: Δημητριάδης 2.00.53, 6ος – Παπαστάμος 2.01.30, 9ος (1ος στον μικρό τελικό με ατομικό ρεκόρ).

400μ. ελεύθερο: Κυνηγακης 3.57.87, 14ος (6ος στον μικρό τελικό) – Εγγλεζάκης 4.01.82, 16ος (8ος στον μικρό τελικό).

100μ. ελεύθερο: Χρήστου 48.89, 9ος (1ος στον μικρό τελικό).

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου στην Μασσαλία με τελευταία κούρσα ένα ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο και καλές επιδόσεις στα αγωνίσματα του ύπτιου. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο» τόνισε ο Απόστολος Χρήστου, πρωταγωνιστής της αποστολής στην Γαλλία.

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και είμαι σχετικά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου. Ήταν, θα έλεγα, κάπως δύσκολο μετά από καιρό να προσαρμοστώ στο κλίμα των αγώνων καθώς το διάστημα αποχής είναι πολύ μεγάλο. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να αισθανθώ καλύτερα και να πλησιάσω ακόμα περισσότερο τα ρεκόρ μου» συμπλήρωσε η Γεωργία Δαμασιώτη που γυρίζει στην Αθήνα με ένα μετάλλιο στις αποσκευές της.

«Οι αγώνες έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική ομάδα. Τα παιδιά κατάφεραν ατομικά ρεκόρ σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές μίτινγκ απέναντι σε κολυμβητές και κολυμβήτριες πολύ καλά προετοιμασμένους για αυτούς τους αγώνες. Είναι φανερό ότι η έλλειψη αγώνων στην Ελλάδα έχει επηρεάσει τους αθλητές μας αλλά συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο ενόψει των υποχρεώσεων για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες αντρών – γυναικών και για την ολυμπιάδα του Τόκιο» υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βελέντζας, ο συνοδός ομοσπονδιακός προπονητής.

«Ήταν μια ακόμα σημαντική διοργάνωση πριν το πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και τελείωσε με θετικό αποτύπωμα για την ελληνική κολύμβηση. Παρά την έλλειψη αγώνων και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η φετινή χρόνια, είχαμε κάποιες πολύ καλές επιδόσεις όπως αυτή σήμερα του Χρήστου με 48:89 στα 100μ. ελεύθερο, αλλά και κάποιες εμφανίσεις που δεν μας ικανοποίησαν. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε στο πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία» κατέληξε ο έτερος των προπονητών – συνοδών, ο Μίλτος Κανελλόπουλος.

 

JoyMachine

Rabona ad