Αυγενάκης: Μέσα στην εβδομάδα υπογράφουμε την προγραμματική για το κολυμβητήριο

Υγρός στίβος 15 Μαΐου 2023, 20:25

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης ότι θα υπογραφεί η προγραμματική για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων.

KTEO Κρήτης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στη Νέα τηλεόραση όπου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του αποδείχτηκαν συνεπείς. «Το είπαμε και το κάναμε και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι μας αμφισβήτησαν, σε όσους με αμφισβήτησαν και σε όσους έγραψαν, είπαν», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Ηρακλειώτης πολιτικός έδωσε επίσης την είδηση ότι ολοκληρώθηκε η σύμβαση με το Πολυτεχνείο, χαρακτηρίζοντας το ως «ένα άλλο μεγάλο πρότζεκτ, που θα το τρέξουμε την επόμενη περίοδο».

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«O,τι είπαμε το κάναμε. Είμαστε συνεπείς. Το είπαμε και το κάναμε και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι μας αμφισβήτησαν, σε όσους με αμφισβήτησαν και σε όσους έγραψαν, είπαν… Το έργο, το αποτέλεσμα, η δρομολόγηση ενός πολύ σημαντικού έργου για την αθλητική οικογένεια των Χανίων εξελίσσεται όπως το είχαμε σχεδιάσει, με πολλές ιδιαιτερότητες, με πολλές δυσκολίες. Διότι θυμίζω ότι έγιναν μελέτες από το μηδέν, καταφέραμε και λύσαμε πολλά πολεοδομικά ζητήματα και δεσμεύσαμε έτσι και επίσημα -γιατί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το ανακοινώσαμε και έσπευσαν κάποιον να πουν ότι είναι σε διαδικασία άρα δεν δεσμεύτηκαν- όχι μόνο δεσμεύτηκαν πλέον τα 7.520.000 ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός για την πλήρη ανακαίνιση, αναβάθμιση όλου του κολυμβητικού συγκροτήματος στη Νέα Χώρα Χανίων, αλλά προγραμματίζουμε την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα – Τρίτη, να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ υφυπουργείου Αθλητισμού -ΕΑΚ Χανίων, του ΟΑΚ, που θέλουμε να έχει τον κεντρικό ρόλο στη διαδικασία δημοπράτησης και επίβλεψης του έργου γιατί με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι θα είναι ταχύτερη όλη η εξέλιξη του έργου και φυσικά του ΝΟ Χανίων που έχει μία ιδιοκτησιακή σχέση από το παρελθόν με την γηπεδική εγκατάσταση. Εμείς ό,τι είπαμε, το κάναμε και όλα αυτά ήταν δέσμευση, θυμίζω, του ίδιου του πρωθυπουργού. Το είχε πει στο ξεκίνημα και το είπε και στην ομιλία του στα Χανιά. Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έρχονται σε δύσκολη θέση, διότι θυμάστε τι είχαν πει, τι έγραφαν, τι έλεγαν, τι είχαν τάξει, νομίζοντας ότι ο κόσμος πλέον μπορεί να εξαπατηθεί ξανά και ξανά. Οχι, αυτή η κυβέρνηση δούλεψε συστηματικά και είμαι περήφανος διότι τόσο το στάδιο όσο, πολύ λιγότερο βέβαια, αλλά και εκεί έχουν γίνει ουσιαστικές ουσιαστικές, και το σκοπευτήριο, εξελίσσονται. Και κάτι ακόμα, ολοκληρώθηκε η σύμβαση που είχαμε με το δεύτερο κολυμβητήριο στο Πολυτεχνείο, που είναι ένα άλλο μεγάλο πρότζεκτ, που θα το τρέξουμε την επόμενη περίοδο. Ο,τι είπαμε, το κάναμε επαναλαμβάνω. Αρα το επόμενο βήμα είναι, υπογράφεται η προγραμματική στην εκπνοή της θητείας μας και φυσικά ο ΟΑΚ προχωρά τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Με κεντρικό και υπεύθυνο ρόλο για την εξέλιξη του έργου τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, που έχει έδρα τα Χανιά».

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε και για τα στάδια που θα προχωρήσει η ανακατασκευή, τονίζοντας ξανά ότι το κολυμβητήριο δεν θα μείνει κλειστό: «Σε συναντήσεις που κάναμε με τους φορείς του υγρού στίβου στα Χανιά είχαμε κάνει και έναν σχεδιασμό για να γίνουν σε δύο φάσεις τα έργα έτσι ώστε να μη μείνουν χωρίς κολυμβητική πισίνα τα Χανιά. Και αυτό θα γίνει δεδομένου ότι πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη δραστηριότητα, τα προπονητικά προγράμματα, τα αγωνιστικά των μελών του υγρού στίβου των Χανίων. Χαίρομαι γιατί, ειλικρινά το λέω, ότι ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που είπαν πάρα πολλά και για μένα προσωπικά αλλά και για την κυβέρνηση. Η καλύτερη απάντηση είναι αυτή η είδηση. 7.520.000 ευρώ “κλειδωμένα”, πολεοδομικά τακτοποιημένα τα πάντα, οι μελέτες πλήρως ολοκληρωμένες όλες και στην τελική ευθεία με τον ΟΑΚ να έχει κεντρικό ρόλο στη δημοπράτηση και στην επίβλεψη του έργου. Ο,τι πιο ιδανικό μπορούσε να γίνει. Και σε χρόνο πολύ γρήγορο, πολύ γρηγορότερο από απ’ ό,τι κάποιοι πίστευαν».

Synagogi

Rabona ad