Αυγενάκης και ΟΑΚ ετοιμάζουν προγραμματική για τις μελέτες στο ακρωτήρι

Σπορ 6 Απριλίου 2022, 15:15

Τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Χανιά.

KTEO Κρήτης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως είχε ενημερώσει σχετικά από τις 8 Μαρτίου με επιστολή του τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, είναι σε συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ, Άρη Παπαδογιάννη για την τάχιστη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, ώστε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης να αναλάβει την εκπόνηση των Μελετών για τη δημιουργία Σταδίου με στίβο και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι.

Από το Υφυπουργείο γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες του ΟΑΚ μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουν σε πέρας κι αυτή τη διαδικασία (όπως τις Μελέτες για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Ναυταθλητικού Κέντρου στη Νέα Χώρα), να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να επισπευσθούν οι εξελίξεις που αφορούν όλο το νέο Αθλητικό Κέντρο που δρομολογείται στο Ακρωτήρι.

Θυμίζουμε ότι ήδη το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει στα χέρια του, όπως είχε ζητήσει, την τροποποίηση της υπογεγραμμένης από τις 30/80/2021 Προγραμματικής Σύμβασης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία:

– Παρατείνεται η διάρκειά της κατά δύο μήνες από τη λήξη της, δηλαδή συμφωνείται παράταση έως και τις 30/04/2022, έπειτα από σχετικό αίτημα του Πολυτεχνείου.

– Επιπλέον των υποχρεώσεων που έχουν ήδη αναληφθεί από το Υφυπουργείο, η ΓΓΑ αναλαμβάνει και την εκπόνηση των Μελετών για τη δημιουργία Σταδίου με στίβο και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και την εκπόνηση Μελέτης Βιωσιμότητας του υπό δημιουργία Αθλητικού Κέντρου Ακρωτηρίου (Α.Κ.Α.).

– Το Πολυτεχνείο, πέραν των ήδη αναληφθεισών εκ μέρους του υποχρεώσεων, αναλαμβάνει και την εκπόνηση Μελέτης για τη χωροθέτηση τόσο του Σταδίου με στίβο, όσο και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και της πρόσβασης στο Α.Κ.Α. από τον υπάρχοντα φωτεινά σηματοδοτούμενο οδικό κόμβο.

manolikakis

Rabona ad