Άτυχος ο Δουβαλίδης στη Γαλλία – Πολύ καλή η Βασιλείου στη Γερμανία

Στίβος | 3 Φεβρουαρίου 2023, 23:36

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε δύο κούρσες στο μίτινγκ του Μιραμάς στη Γαλλία, ενώ η Ειρήνη Βασιλείου αγωνίστηκε στα 800 μέτρα στο μίτινγκ του Έρφουρτ.

KTEO Κρήτης

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκε ο αθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος δεν ήταν αυτές που ήθελε. Ο Δουβαλίδης έφτασε στο στάδιο ακριβώς την ώρα που ο κριτής έβαζε τους αθλητές των ψηλών εμποδίων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων που είχε δει δεν ανέφερε την προκριματική κούρσα.

Αυτό είχε ως συνέπεια να αγωνιστεί δίχως να κάνει το απαραίτητο ζέσταμα και να τερματίσει σε 7.94, με κίνδυνο να τραυματιστεί. Μισή ώρα αργότερα κάθισε πάλι στην εκκίνηση και διένυσε την απόσταση των 60 μ. εμπ. σε 7.91.

Ο Δουβαλίδης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τις δυσκολίες της περσινής σεζόν, με στόχο να διεκδικήσει συμμετοχή στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Ο αθλητής συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στα 60 μ. εμπ. στη Θεσσαλονίκη και πέτυχε 7.90.

Όσον αφορά την “περιπέτεια” στη Γαλλία ο Δουβαλίδης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Όταν έφτασα ένας γνωστός μου αθλητής μου είπε πως με φωνάζουν για τη σειρά μου. Κατάλαβα ότι δινόταν η εκκίνηση και τα έχασα. Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχα δει δεν ανέφερε τον προκριματικό κι εγώ έφτασα στο στάδιο θεωρώντας πως τρέχω αργότερα.

Έβαλα καρφιά χωρίς ζέσταμα και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν δύο περάσματα. Όπως είναι φυσιολογικό έτρεξα πολύ συντηρητικά και με το άγχος ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Μισή ώρα αργότερα έγιναν οι δύο τελικές σειράς όπου έτρεξα και πάλι χωρίς να κάνω κανονικό ζέσταμα. Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία για μια καλή εμφάνιση και παράλληλα να συγκεντρώσω βαθμούς στο ράνκινγκ. Ευελπιστώ να αγωνιστώ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Πανελλήνιο.»

2.07.18 η Βασιλείου στη Γερμανία στα 800 μέτρα

Ειρήνη Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου αγωνίστηκε την Παρασκευή στα 800 μέτρα στο μίτινγκ του Έρφουρτ και τερμάτισε πέμπτη με επίδοση 2.07.18. Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια έκανε μία κούρσα προετοιμασίας εν όψει των εμφανίσεων της στα 400 μέτρα στους αγώνες που ακολουθούν.

Η Βασιλείου μετέχει στους αγώνες του χειμώνα με στόχο την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Φέτος έχει τρέξει φέτος τα 400 μέτρα σε 54.36, ενώ προ ημερών διένυσε τα 600 μέτρα σε 1.29.33.

manolikakis

Rabona ad