Ασπάλαθος: Η ΕΠΣΧ παραμένει αμέτοχη

Ασπάλαθος | 25 Μαρτίου 2022, 15:47

Ο Ασπάλαθος με ανακοίνωσή του τοποθετείται για το εξωπραγματικό 14-14 στο παιχνίδι του Γαλατά με τον Ατρόμητο Μάλεμε.

Oinolatris

«Ως Αυτοοργανωμένος Σύλλογος αισθανόμαστε δικαίωση που απέχουμε από αυτό που πασχίζουν να αποκαλούν ευ αγωνίζεσθαι και ευγενή άμιλλα. Συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα με τους δικούς μας όρους και τα δικά μας ιδεώδη που προσπαθούμε να πραγματώνουμε σε κάθε παιχνίδι. Οι προσωπικές διακρίσεις και φιλοδοξίες (ή ματαιοδοξίες) μπαίνουν στην άκρη και απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο όπως ήταν παλιά χωρίς χορηγούς, αντιπαλότητες, σκοπιμότητες και στημένα παιχνίδια» τονίζεται μεταξύ άλλων από τον Ασπάλαθο.

Ματς ρεκόρ (14-14) ή… παρωδία;

Η ανακοίνωση του Ασπαλάθου είναι η εξής:

14 – 14 = 0

1.Επίκληση στην αυθεντία

Μοναδικό σκηνικό ζήσαμε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 όλοι εμείς οι φίλαθλοι του χανιώτικου ποδοσφαίρου, όταν ο αγώνας ανάμεσα σε Γαλατά και Ατρόμητο Μάλεμε έληξε ισοπαλία με το συγκλονιστικό σκορ 14-14. Τα τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας αθλητικά sites έτρεξαν να συγχαρούν τον 47χρονο επιθετικό που κατάφερε να σκοράρει τα 13 από τα 14 γκολ της ομάδας του ενώ ο ίδιος δήλωσε: «η αλήθεια είναι πως έχασα και κάποιες ευκαιρίες. Θα μπορούσα να είχα βάλει περισσότερα. Αλλά εντάξει, ήταν ένα παιχνίδι που έγινε σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς όπως καταλαβαίνει κανείς».

2.Επίκληση στη λογική

Μείναμε άναυδοι, άφωνες, σχεδόν μουδιασμένοι και εμβρόντητες από την ταπεινότητα και την μετριοφροσύνη του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστού. Όμως η χαρά μας δεν κράτησε για πολύ καθώς τα ίδια sites που φωτογράφησαν τον ήρωα μας επανήλθαν, αυτή τη φορά πιο προσγειωμένα. Οι τίτλοι παρέμειναν ως είχαν, όμως προστέθηκαν πλαγιότιτλοι. ‘’ Ματς ρεκόρ (14-14) ή….παρωδία’’.

3.Επίκληση στο συναίσθημα

Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας, να γυρίσουμε το κεφάλι από την άλλη. Όχι, δεν είναι δυνατόν! Δεν μπορεί να είναι δυνατόν!! Το παιχνίδι δεν ήταν στημένο!!! Για ποιο λόγο;

Η ένταση ανέβαινε και το άγχος άρχισε να μας λούζει με τον κρύο, παγωμένο ιδρώτα μας. Και τότε ξαφνικά, ως μάννα εξ ουρανού, εμφανίζεται ο τίτλος: ‘’Ματς στα Χανιά έληξε 14-14 επειδή 47χρονος φορ ήθελε να βγει πρώτος σκόρερ στην τελευταία χρονιά της καριέρας του’’.

4.Επίκληση στο ήθος του πομπού

Οι πανηγυρισμοί μας θύμισαν αυτούς από το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ το 96. Δεν υπήρχε αμφιβολία πια. Όλα αυτά έγιναν για καλό σκοπό. Κανονίστηκαν όλα τόσο τέλεια που δεν σηκώνει αντίρρηση. Τελευταία χρονιά ενός ποδοσφαιριστού που έχει προσφέρει τόσα πολλά σε αυτόν τον τόπο. Το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν ήταν το 14-14.

Και όλοι εσείς που λέτε για στημένα και τον κακοχαρακτηρίζεται, το ξέρετε ότι ζήτησε συγγνώμη; Όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη αλλά αιτήθηκε και να μην μετρήσουν τα γκολ του. Να μην βγει πρώτος σκόρερ στην έβδομη! τελευταία χρονιά της καριέρας του.

5.Επίκληση στο ήθος του δέκτη

Αποτέλεσμα αυτού του εξτραβαγκάν γεγονότος είναι η απολογητική ανακοίνωση της ομάδας του Γαλατά κατά την οποία ‘’ θέλει να ζητήσει συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο της πόλης για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί’’, αποχωρεί από το υπόλοιπο του πρωταθλήματος (φήμες λένε και οριστικά) και ζητάει επίσης να μην μετρήσουν τα γκολ.

6.Επίθεση στο ήθος του δέκτη

Μπροστά σε όλα αυτά η ΕΠΣ Χανίων παραμένει αμέτοχη χωρίς να έχει προβεί σε καμία δήλωση, καμία ανακοίνωση. Εμείς σαν οπαδοί, φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές, αθλητές, απλοί κάτοικοι καταγγέλλουμε την γελοιότητα του θέματος και την ανικανότητα της ΕΠΣ Χανίων που επιτρέπει και δεν καταδικάζει αυτά τα κωμικοτραγικά σκηνικά που δυσφημούν το άθλημα. Το ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια αποτελεί μια κερδοσκοπική μπίζνα, ακόμα και στις τοπικές κατηγορίες, ενώ περιτριγυρίζεται από ανίδεους που τους ενδιαφέρουν απλά οι διακρίσεις και οι νίκες.

Ως Αυτοοργανωμένος Σύλλογος αισθανόμαστε δικαίωση που απέχουμε από αυτό που πασχίζουν να αποκαλούν ευ αγωνίζεσθαι και ευγενή άμιλλα. Συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα με τους δικούς μας όρους και τα δικά μας ιδεώδη που προσπαθούμε να πραγματώνουμε σε κάθε παιχνίδι. Οι προσωπικές διακρίσεις και φιλοδοξίες (ή ματαιοδοξίες) μπαίνουν στην άκρη και απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο όπως ήταν παλιά χωρίς χορηγούς, αντιπαλότητες, σκοπιμότητες και στημένα παιχνίδια.

Πάντως για τον τωρινό διασυρμό του χανιώτικου ποδοσφαίρου δεν φταίει μόνο ο 47χρονος ‘’Μπόμπερ’’, αλλά κυρίως οι αρμόδιοι της ΕΠΣ Χανίων που αναμασάνε και ανακυκλώνουν τα ξεπεσμένα πρότυπα και τα εξαγορασμένα ιδανικά τους.

Στο τέλος, το παιχνίδι έληξε 0.

Estrella

Digital Print Shop
Papantonakis Cards
Crepaland Greece
Ζakroshoes
Crepe Factory Chania

Rabona ad