“Αργυρός” στο Ντουμπάι ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Στίβος | 26 Φεβρουαρίου 2023, 20:01

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (στον ακοντισμό με αμαξίδιο στην κατηγορία F54) στο γκραν πρι του Ντουμπάι και έπιασε και το όριο για το παγκόσμιο στο Παρίσι που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

KTEO Κρήτης

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ρίο και χάλκινος στο Λονδίνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στέλνοντας το ακόντιο στα 27.47 μέτρα στην έκτη του προσπάθεια (έχει ατομικό 30.74).

Η σειρά των προσπαθειών του ήταν: Χ – 25.84 – 25.15 – 26.65 – 25.02 – 27.47.

Με την επίδοσή του εξασφάλισε την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι καθώς το όριο είναι 19.70. Με τη συμμετοχή του στο φετινό παγκόσμιο (8-17 Ιουλίου) θα διεκδικήσει και την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπου παίρνουν το εισιτήριο οι τέσσερις πρώτοι.

Ο Κρητικός ρίπτης θα παραμείνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση θα είναι το διεθνές μίτινγκ του Σαρζάχ. Ο Στεφανουδάκης δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής:

«Ο στόχος της φετινής χρονιάς είναι το παγκόσμιο πρωτάθλήμα στο Παρίσι τον ερχόμενο Ιούλιο. Ξεκινήσαμε την αγωνιστική μας προετοιμασία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δύο διοργανώσεις πολύ υψηλού επιπέδου κι ευελπιστούμε η προετοιμασία μας να έχει για ακόμα μία φορά θετικά αποτελέσματα.

Κάθε χρόνο στα μίτιγκ Φάζα και Σαρζάχ συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου και για ακόμη μια φορά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να εκπροσωπήσω επάξια την χώρα μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μου σε καθημερινή βάση αλλά και σε κάθε αγωνιστική μου προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε υψηλά το αγωνιστικό επίπεδο και να φέρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.»

manolikakis

Rabona ad