Από το Ρέθυμνο και την άρση βαρών στη μάχη για τον κορωνοϊό

Σπορ 20 Νοεμβρίου 2020, 20:51

Μία από τις εθελόντριες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας είναι και η Άρτεμις Νικηφόρου. Η 25χρονη Ρεθυμνιώτισσα είναι αρσιβαρίστρια κι ανήκει στο (ΟΚΑ) Αρκάδι.

KTEO Κρήτης

Έχει συμμετάσχει στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Γυναικών του 2018 στην Πυλαία και του 2019 στα Ιωάννινα (12η) καθώς και σε εκείνο των Νέων Γυναικών το 2018 στην κατηγορία των 55 κιλών.

Η νεαρή αθλήτρια ενσωματώθηκε ήδη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε για το πως αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη:

Άρτεμις Νικηφόρου

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ’ αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος. Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά.

Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής. Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας.»

Η Άρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί:

«Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη.»

Άρτεμις Νικηφόρου

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad