Από τις 12… στις 36 – Πώς θα είναι η SL2 του χρόνου

Super League 2 3 Ιουνίου 2021, 17:03

Τον αριθμό ρεκόρ των 36 ομάδων θ’ απαριθμεί τη νέα περίοδο το πρωτάθλημα της Super League 2 στο ενδεχόμενο που πάρει σάρκα και οστά η αναδιάρθρωση.

Το πρωτάθλημα θα είναι μοιρασμένο σε δύο ομίλους των 18. Κι αν μέχρι πρότινος διαφαινόταν ότι θα ήταν 16 οι ομάδες, η προσθήκη των Β ομάδων από τους μεγάλους συλλόγους ανεβάζει κατά 2 + 2 τον αριθμό τους σε νότο και βορρά!

Μοναδικό ενδεχόμενο να μην είναι τόσες οι ομάδες, κάποιες της Football League να μην καταφέρουν να ρυθμίσουν την βασικότερη προϋπόθεση, που είναι να καλύψουν μετοχικό κεφάλαιο ύψους 250.000 ευρώ και επίσης να παρουσιάσουν εγγυητική της τάξης των 100.000 ευρώ.

Τώρα, ο αριθμός των 36 ομάδων σε επίπεδο Β’ Εθνικής τη νέα περίοδο προκύπτει ως εξής:

• Από την παρουσία των 12 φετινών ομάδων της Super League 2, με μοναδική αλλαγή την προσθήκη της Λάρισας αντί του Ιωνικού.

• Από την άνοδο 16 ομάδων συνολικά από την Football League (8 από κάθε όμιλο).

• Από την άνοδο των 4 πρωταθλητών από τους ομίλους της Γ’ Εθνικής μέσω των αγώνων μπαράζ.

• Από την προσθήκη των 4 ομάδων Β’ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει ακριβώς με αυτό που αναφέρει η ονομασία τους, δηλαδή με γεωγραφικά κριτήρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι αν δεν αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβάζονται στη Super League 1, η διαδικασία για την ανάδειξη της ομάδας που θ’ ανέρχεται απευθείας στη μεγάλη κατηγορία θα προκύπτει μέσω αγώνα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητριών των δύο ομίλων, ο δε χαμένος θα δίνει… έξτρα αγώνα μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League 1!

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad