«Από τα Χανιά σε όλη την Ελλάδα με ένα ποδήλατο»

Ποδηλασία | 15 Αυγούστου 2021, 22:15

Ξεπέρασε τις 100 ημέρες το φιλόδοξο εγχείρημα του Παναγιώτη Μπαλολάκη, ο οποίος ξεκίνησε από τα Χανιά και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του.

KTEO Κρήτης

Ο ερασιτέχνης αλλά έμπειρος Χανιώτης ποδηλάτης ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ενετικό Λιμάνι στις 4 Μαΐου. Φιλοδοξία και στόχος του είναι να ταξιδέψει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σε διάστημα 180 ημερών και μέχρι τώρα έχει καλύψει σχεδόν τα 2/3 του στόχου του.

Όπως λένε οι διοργανωτές της δράσης “Ποδηλατώντας την Ελλάδα – Cycling Greece”: «Ο Παναγιώτης επιχειρεί έναν ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας. 7000 χλμ / 180 μέρες. Μαζί θα γνωρίσουμε κάθε γωνία της χώρας “ποδηλατώντας την Ελλάδα”.»

Ο Μπαλολάκης βρίσκεται ήδη στους δρόμους για 102 ημέρες. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου (102η ημέρα) έκανε τη διαδρομή Άργος Ορεστικό – Νέο Κωσταράζι – Νεάπολη.

Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα χαμηλό (σχεδόν μηδενικό) οικολογικό αποτύπωμα στέλνοντας παράλληλα ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

manolikakis

Rabona ad