Απίστευτο αλλά και… ελληνικό! Σενάρια για πρεμιέρα το Νοέμβριο

Football League 11 Οκτωβρίου 2017, 19:14

Κι όμως, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ κινδυνεύει να βρεθεί στον "αέρα" και ενώ έχει αποφασιστεί η έναρξή του στις 22 του μήνα, καθώς σενάρια κάνουν λόγο ότι μπορεί να μεταφερθεί η πρεμιέρα για το Νοέμβριο!

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, δύο από τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι Δημήτρης Μαζαράκης (πρόεδρος) και Γιώργος Ζώης (αναπληρωτής πρόεδρος) παραιτήθηκαν και επειδή μέχρι τις 22 του μήνα θα πρέπει η ΕΕΑ να έχει δώσει όλα τα πιστοποιητικά στις ΠΑΕ για να ξεκινήσουν, εάν δεν έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες τους, αυτό δεν θα συμβεί και άρα το πρωτάθλημα δεν θα πάρει εκκίνηση! Αυτό γίνεται με βάση ότι ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ομάδα εάν πρώτα δεν έχει λάβει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας a-sports, «από την ΕΕΑ υπάρχει η ενημέρωση πως γίνεται προσπάθεια για να συνεδριάσει η Επιτροπή στις 19 Οκτωβρίου, αλλά θα πρέπει πρώτα να έχουν αντικατασταθεί οι παραιτηθέντες. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέχρι την προσεχή Τρίτη (17/10) επισήμως. Εάν, όμως, δεν βρεθεί λύση εγκαίρως, θα καθυστερήσει η σέντρα της Β’ Εθνικής, η οποία θα ξεκινήσει στην καλύτερη στο τέλος Οκτωβρίου».

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις από το μέλος της ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη, που είπε τα εξής στο ραδιόφωνο του Metropolis:

«Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τους δύο που παραιτήθηκαν. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συγκληθεί και να λειτουργήσει η Επιτροπή. Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστικοί να τους αντικαταστήσουν, ο κ. Μαζαράκης και ο κ. Ζώης δεν είχαν προσωπικά προβλήματα και παραιτήθηκαν. Οι συνταξιούχοι δικαστικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 50 ευρώ το μήνα και για αυτά τα χρήματα θα τους κοπούν το 60% της σύνταξης. Αντί να τους βγάλουν μια λογική αμοιβή, δικάζουν 15 υποθέσεις την εβδομάδα, τους κόβουν και τη σύνταξη. Τα υπουργεία πρέπει να βρουν λύση για να τους δώσουν μια αξιοπρεπή αμοιβή και να μην τους κόβεται η σύνταξη.

Η Football League ξεκινά σε 8 εργάσιμες μέρες και πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν γίνεται να ξεκινήσουν να παίζουν χωρίς πιστοποιητικά, λίγοι φάκελοι είναι πλήρεις. Στους περισσότερους φακέλους υπάρχουν αρκετές ελλείψεις. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, χωρίς πιστοποιητικά  και ελεγχθούν οι ομάδες μεταγενέστερα, τότε θα πρέπει να μηδενιστούν στους αγώνες, που έπαιξαν όσες είχαν ελλείψεις στους φακέλους. Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει έλεγχος».

Estrella
xoriatiko
Papantonakis Cards