Απαντήσεις Κουριδάκη για την “τύχη” του κολυμβητηρίου Χανίων

Υγρός στίβος 3 Ιουνίου 2021, 19:39

Χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρες διευκρινίσεις ο Μανώλης Κουριδάκης μίλησε για την "τύχη" του κολυμβητηρίου Χανίων σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων αφού έκανε μια μεγάλη αναφορά σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα”, για το μείζον ζήτημα που αφορά τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από τον υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με το κολυμβητήριο Χανίων και τις, χωρίς υπερβολή, απίστευτες καθυστερήσεις που καταγράφονται τόσο με τα εν εξελίξει έργα του εργολάβου όσο και με την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΑΚ απάντησε γενικά και χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις.

«Σαν άνθρωπος του αθλητισμού δεν θα μπορούσα να πω τίποτα διαφορετικό από το γεγονός ότι εάν γίνονται έργα στο Ηράκλειο, ok να γίνονται έργα στο Ηράκλειο. Δεν υπάρχει θέμα για μένα, το θέμα είναι να γίνονται έργα στην Κρήτη. Το θέμα είναι να γίνονται παντού και να γίνουν και στα Χανιά», σημείωσε σχετικά.

Ακολουθεί η τοποθέτηση από τον κ. Κουριδάκη πάνω στο ζήτημα των έργων που είναι να υπάρξουν στο κολυμβητήριο, όπου σημείωσε μάλιστα ότι οι πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων όταν θα παραδοθούν, θα λειτουργήσουν μέχρι τον Οκτώβριο. «Ενα κολυμβητήριο το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας και υπήρχαν μελέτες επικινδυνότητας με ποινικές ευθύνες, εμείς δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε σε αυτή τη φάση που ήταν», είπε.

Αναλυτικά όσα είπε είναι τα εξής:

«Είναι πολύ λογικό να με ρωτάτε για το συγκεκριμένο θέμα. Εμείς αυτό το οποίο γνωρίζουμε, είναι ότι στο πρώτο κομμάτι, που αφορά τα μερεμέτια, αντλήθηκαν 85.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΑΚ Χανίων και τώρα ολοκληρώνεται η αποκοπή – αποκομιδή των σκέπαστρων του κολυμβητηρίου. Εχουν αφαιρεθεί δηλαδή τα σκέπαστρα στις πισίνες 25 και 12,5 μέτρων. Εργολαβία, μελέτη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ταμειακά διαθέσιμα ΕΑΚ Χανίων… Αυτή η εργολαβία, λοιπόν, τελειώνει το αργότερο σε 10 ημέρες, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από τον εργολάβο. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού δεν θα μπορούσα να πω τίποτα διαφορετικό από το γεγονός ότι εάν γίνονται έργα στο Ηράκλειο, ok να γίνονται έργα στο Ηράκλειο. Δεν υπάρχει θέμα για μένα, το θέμα είναι να γίνονται έργα στην Κρήτη. Το θέμα είναι να γίνονται παντού και να γίνουν και στα Χανιά. Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα σχετικά με το κολυμβητήριο, είναι γνωστό σε όλους ότι ο υφυπουργός είχε αναγγείλει ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και είχε κατέβει μάλιστα και είχε κάνει συνάντηση με τον κ. Παπαδογιάννη. Η ενημέρωση που έχω πάλι είναι η εξής, αυτή τη στιγμή η ενεργειακή αναβάθμιση, όπου γνωρίζετε όλοι ότι αυτό το θέμα τέθηκε από την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ από τον Απρίλιο του 2020 που αφορά και τις τέσσερις υποδομές (αντισφαίριση, στάδιο, κολυμβητήριο και σκοπευτήριο) προχωρά μαζί με τις αυτοψίες που έχουν γίνει από την ΓΓΑ όταν προέκυψε το θέμα και έκλεισαν οι κολυμβητικές δεξαμενές. Ολο αυτό το κομμάτι, λοιπόν, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Ανάπτυξης και η ενημέρωση μου είναι ότι πολύ σύντομα, εντός του μηνός ενδεχομένως να έχουμε την έγκριση. Αυτά γνωρίζω κι αυτά σας λέω».

Για το γεγονός ότι είναι κλειστές οι δύο πισίνες στο κολυμβητήριο και δεν είναι διαθέσιμες και πώς θα λειτουργήσουν: «Θα σας απαντήσω… Ενα κολυμβητήριο το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας και υπήρχαν μελέτες επικινδυνότητας με ποινικές ευθύνες, εμείς δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε σε αυτή τη φάση που ήταν… Εάν ο εργολάβος τελειώσει σε 10 μέρες όπου δεν είναι θέμα αυτό δικό μου, οι πισίνες αυτές θ’ ανοίξουν μέχρι και τον Οκτώβριο. Βεβαίως θ’ ανοίξουν και είναι και δική μας πρόθεση και μακάρι να είχε τελειώσει χθες. Θα λειτουργούσαν, θα είχαμε βάλει νερό και θα έμπαιναν τα παιδιά. Εμείς με τα παιδιά είμαστε, με τους αθλούμενους… Δεν έχουμε να κάνουμε ενδεχομένως με γκρίνιες που έχουν να κάνουν με τα σωματεία και διάφορα άλλα. Εμάς μας ενδιαφέρουν αυτά τα παιδιά, τα πολλά παιδιά τα οποία ασχολούνται με τον υγρό στίβο, να έχουν το χώρο τους και να μπορούν να μπουν μέσα. Αυτή τη στιγμή, οι καθυστερήσεις που υπάρχουν απ’ τον εργολάβο δεν οφείλονται στον ίδιο, υπάρχουν κάποια θέματα με τους καθ’ ύλην αρμόδιους μηχανικούς οι οποίοι έχουν κι άλλες υποχρεώσεις σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδος! Πιστεύω όμως πως είναι θέμα, απ’ ό,τι ενημερώνομαι, πως όλα θα τελειώσουν πολύ σύντομα».

Μάκης Καρτσωνάκης

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad